De Tulp: nieuwe look, nieuw menu, nog altijd even gezellig!

Inspiratie

Met het heerlijk grote terras op het Marie Heinekenplein is de Tulp eigenlijk niet meer weg te denken uit de Amsterdamse Pijp. Na ruim zes jaar vonden de ondernemers het wel tijd voor wat nieuw elan, en na een maand proefdraaien is de Tulp nu officieel heropend met totaal nieuw interieur, menu en uitstraling.

Een heel nieuw interieur en frisse nieuwe wind door de keuken. Zelfs de openingstijden zijn verruimd waardoor er ook meer focus komt op lunch en diner. Het dranken assortiment is uitgebreid met natuurwijnen en sake’s, en de sake verraad al een beetje de inspiratie voor de shared dining gerechten; Azië. Het terras is als vanouds groot, toegankelijk en klaar voor de zomermaanden (als die eindelijk een keertje komen).

Ontmoetingsplek

de Tulp is een ontmoetingsplek en van veel mensen hun (tweede) thuis geworden. Met de rebranding focust de Tulp zich op dat huiskamergevoel nóg sterker maken. Als echte sfeermaker van het Marie Heinekenplein is de Tulp een bruisende plek waar de gemeenschap in De Pijp zich verbonden voelt.

Aziatische keuken & (natuur)wijn

De keuken is geïnspireerd door Azië, chef Aaron Keller heeft met supervisie van Jef van den Hout (bekend van De Willem) een mooie mix gemaakt van gerechten, snacks en side dishes. Geniet bijvoorbeeld van kabeljauw met laksa en bok choy of de gekonfijte eendenbout met gochujang. In het restaurant zijn mooie tafels te reserveren en in het midden wordt er een grote tafel vrijgehouden voor walk- ins. De wijnkaart heeft ook een flinke upgrade gekregen. Zo’n 70% van de kaart is natuurlijk, en daarnaast worden er vier soorten pet nat per glas geserveerd (!).

Cocktail bar + Vinyl

Naast lekker eten en drinken is er natuurlijk altijd nog ruimte voor feest. De bar in het restaurant is een cocktailbar en DJ booth in één. De grote platenkast, gevuld met platen uit de jaren 70 & 80, geeft je het gevoel alsof je een stap terug in de tijd doet. Er wordt dan ook voornamelijk vinyl gedraaid. Op de cocktailkaart vind je naast de klassiekers een mooi assortiment aan sake en cocktails met een Oosterse touch.