De lekkerste wijnen bij..

Inspiratie

We houden allemaal wel van een wijntje op z’n tijd. Het liefst gezellig bij een etentje voor de smaak, maar welke wijn past er nou het beste bij welk gerecht? Wij hebben het uitgezocht en vertellen jou waar jij op moet letten bij het kiezen van de lekkerste wijnen.

Lekkerste wijnen

Kaasfondue

Bij kaasfondue past witte en rode wijn maar het meest gekozen is wit. Ga jij ook voor een witte wijn, kies dan voor een Sauvignon Blanc. Ga je liever voor een rode wijn, dan raden wij een Pinot Noir aan. Wijn een kaas uit de zelfde streek gaan goed samen dus kijk eerst waar de kaas vandaan komt voor je een wijn uitkiest.

Witvis

Witvis, zoals kabeljauw bijvoorbeeld gaat het best samen met witte wijn. Pinot Grigio of Sauvignon Blanc passen hier goed bij. Heerlijke combinatie.

Lekkerste wijnen

Sushi

Sushi is misschien wel een van de moeilijkst gerechten om een goede wijn bij te vinden. De meeste gaan dan ook veilig voor een witte wijn. Waar natuurlijk niets mis mee is, maar er zijn zeker meer wijnen die goed bij Sushi passen. Wijnen met de Gamay druif gaan goed samen met Sushi. De Gamay druif is een blauw druivenras en zit dus in rode wijnen. Ook champagne is een goede combinatie met Sushi.

Rundvlees

Bij rundvlees ga je voor de rode en ook wat sterkere wijnen. Merlot, Syrah en Cabernet passen hier goed bij. Beetje een no-brainer deze.

Varken

Bij gerechten met varkensvlees heb je wat meer keuze. Chardonnay, Pinot Noir of ga voor iets meer verrassend en kies een lekkere rosé uit. BBQ, zonnetje, varkensvlees en een koud glas rosé.

Lekkerste wijnen

Lam

Lam heeft een wat uitgesproken smaak en past dus ook het best wat een wat sterkere wijn. Rioja reserva, Malbec en Bordeaux mogen ingeschonken worden.

Salades

Rode wijn past over het algemeen minder goed bij salades, maar de keuze van de wijn hangt natuurlijk af van de ingrediënten en dressing. Fijne wijnen bij salades zijn Verdejo, Vino Verde of een Sauvignon Blanc.

Lekkerste wijnen

Lekkerste wijnen voor bij champignons

Rood en wit kan allebei bij gerechten met champignons en paddenstoelen. Een passende rode wijn zou Rioja Reserva zijn en een passende witte wijn Riesling.

Dit zijn de lekkerste wijnen bij verschillende gerechten. Succes bij het uitkiezen van de wijn vanavond!