De lekkerste BBQ-recepten voor een geslaagde barbecue

Inspiratie

Het zonnetje schijnt, de temperaturen stijgen en dus vullen de geur van gegrild vlees en groenten de lucht: het barbecue seizoen is begonnen! Nu zoek je vast inspiratie voor wat verrassing op de barbecue qua gerechten, geen zorgen: wij hebben de beste gerechten voor je verzameld. Vegetarisch, vlees of vis, er is voor ieder wat wils. Laat je inspireren en maak van elke barbecue een groot succes.

Vegan of vega BBQ-recepten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder of zelfs helemaal geen vlees te eten. Gelukkig zijn er genoeg heerlijke vegetarische opties voor op de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan gevulde portobello’s of een smaakvolle vegaburger. Of maak BBQ-quiches met tomaat, yoghurt en basilicum waarmee je de show gegarandeerd steelt. Meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische en vegan bbq recepten vind je op de website van Jumbo. 

Vis en schaaldieren

Lekker én gezond: vis en schaaldieren zijn de perfecte manier om bewust te barbecueën. Of je nu kiest voor een stuk zalm, garnalen of een hele vis: de mogelijkheden zijn eindeloos. Een verrassende manier om te genieten van vis tijdens de barbecue is met een kabeljauwpakketje met appel, of pittige garnalen spiesen met ananas en limoen. Wil je meer weten over het bereiden van vis op de barbecue? Check dan de website van het Nederlands Visbureau

Vlees op de barbecue

Als vleesliefhebber ben je waarschijnlijk wel bekend met de klassiekers: worstjes en hamburgers zijn als bbq vlees vaak een hit bij jong en oud. Maar heb je zin in iets nieuws? Probeer dan eens sticky speklap spiesen met ananas en paprika, of een heerlijke gegrilde ribeye met chimichurri. Maak de zomerdagen nóg heter met een pittige picanha met cherrytomatensalsa. 

Veiligheid en duurzaamheid

Bij het barbecueën is het belangrijk om aandacht te besteden aan veiligheid en duurzaamheid. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de barbecue stabiel staat en houd altijd een blusmiddel bij de hand. Daarnaast is het goed om te letten op duurzame keuzes, zoals het gebruik van FSC-gecertificeerde houtskool of het kiezen voor biologisch vlees en seizoensgroenten. Het Milieucentrum biedt meer informatie en tips voor een milieuvriendelijke barbecue. 

Met deze heerlijke BBQ-recepten en handige tips ben je helemaal klaar voor een geslaagde barbecue. Geniet van de gezelligheid, het lekkere eten en het mooie weer. Eet smakelijk!