HOT NEWS: Daalder* verhuist naar Amsterdam West

Inspiratie

Een half jaar geleden ontving restaurant Daalder haar eerste Michelinster en nu pakt het team het hele restaurant, inclusief ster, in voor een verhuizing naar de andere kant van de stad. Reden? Het team vind er meer ruimte om zich verder te onderscheiden, zowel in smaak als in sfeer. In het voormalige Edel is de perfecte plek gevonden en bij het zien van de eerste beelden worden wij mega enthousiast.

Daalder
Lyan van Furth, LvFFood

Een Michelinster in een verhuiswagen

Bij Daalder willen ze zoveel mogelijk verschillende gasten aan tafel krijgen en in het nieuwe pand kan dat. Het gepoetste messing en marmer van hun oude thuis in de Jordaan maakt plaats voor neon, grafische vormen en veel street art. De nieuwe zaak gaat barsten  van de energie met een bar om s’avonds door te borrelen.

De omgeving mag totaal anders zijn; het team serveert in hun nieuwe thuis alle Daalder-signaturen met datzelfde persoonlijke praatje aan tafel, die échte aandacht en met de relaxte maar precieze service. De ravioli met rode biet, de sate ayam-amuse, en Daalder’s iconische “stroopwafel” – stuk voor stuk verhuizen ze mee.

Daalder
Lyan van Furth, LvFFood

Daalder

Sinds 2016 is Daalder op de Lindengracht een plek waar eten op sterrenniveau wars is van plechtig gedoe of stijve bediening. Het voormalige bruin café in de Jordaan ontving in maart 2021 zijn eerste Michelinster. Toch zijn de ambities groter dan de 54m2 die het restaurant daar telt. In Het Sieraad krijgt Chef Huwaë met zijn team de meters om zich nog verder te onderscheiden.

Het restaurant aan de Lindegracht komt zeker niet leeg te staan. Daar ontwikkelt team Daalder zijn visie door, om later dit jaar te heropen in zijn missie voor die tweede Michelinster.