Taco Tuesday bij Chiapas Taco Cartel (en meerrrr)

Inspiratie

Waarom ingewikkeld doen als het simpel kan; echt goede taco’s, voor echt goede prijzen. Dat is de visie van Chiapas Taco Cartel. Stiekem maken ze het daarnaast ook nog eens ontzettend leuk, naast dat lekker. Een f*cking goede sfeer door de juiste inrichting, muziek en vrolijke mismatch aan gasten. Iedereen is welkom voor dat ‘simpel en simpelweg goed’.

Chiapas Taco Cartel

Chiapas Taco Cartel

Voor Chiapas Taco Cartel is ‘t heel simpel: Echt goede taco’s, echt goede prijzen. Want waarom zou het ingewikkelder moeten zijn dan dat? Vooral niet als Mexico’s streetfood-staat Chiapas je inspiratie is; een plek waar de beste taco’s nog uit de achterbak van een auto geserveerd kunnen worden. Dat doet Chiapas net niet. Wat wel? Chiapas stopt taco’s vol smaak – zonder moeilijkdoenerij. De taco Al Pastor komt met gegrild en gemarineerd varkensvlees, appelguacamole, salsa verde, gegrilde ananas en een ingelegd uitje. De geliefde Crunchy Chicken met mangosalsa, mais, ingelegde radijs en limoenmayonaise. En de Cheesy Shrooms – een van de drie vegetarische of vegan opties van de taquería – met kastanjechampignons, gesmolten kaas, salsa verde, pico de gallo en groene asperges. Niet meer, niet minder. En de taquero in de keuken doet elk recept net zo makkelijk in een burrito met bonen en rijst om een hardnekkigere honger te nekken.

Chiapas Taco Cartel

Het nieuwe menu dat tijdens de quarantaine gelanceerd zou worden, voegt er nog een excuus aan toe: Nachos. Heel veel nachos. Naast Chiapas’ klassiekers met guacamole of Salsa Roja bedelft de taquería de tortillachip vanaf maart onder de drie populairste taco-vullingen: Crunchy Chicken, Pulled Lime Chicken en Al Pastor. Los zijn deze loaded nacho’s te bestelen voor €9,95. In een (avondvullend) menu van nacho’s, taco en dessert kost ’t nog geen twee tientjes. Voor wie toch liever snel een tacootje oppikt is dinsdag de mooiste dag van de week. Tijdens Taco Tuesday staan alle taco’s voor €8,- op het menu.