Chateau Amsterdam lanceert nieuwe wijnen tijdens Oogstfeest!

Inspiratie

Chateau Amsterdam, de leukste urban winery, geeft in het weekend van 19 en 20 november een groot oogstfeest. Reden is het feestelijk afsluiten van het oogstseizoen én om 10 nieuwe vintage 2021 wijnen te presenteren. De zogenaamde zeven ‘Vaders’, en drie speciale tribute wijnen van founding father en wijnmaker Jos Harrewijn. Iedereen is welkom om tijdens deze twee dagen als eerste deze wijnen te komen proeven, lekker te eten en te dansen. Extra leuk: als lezer van Foodini krijg je 20% korting met onze special code.

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam – gloednieuwe locatie

Afgelopen herfst verhuisde Chateau Amsterdam naar een nieuwe locatie van wel 3000m2 in Amsterdam-Noord. Daardoor kunnen ze niet alleen meer wijn maken, maar is er ook plek voor een mega fijn restaurant, grote bar en wijnwinkel. Wat ook meeverhuisde waren ‘de Vaders’ van vintage 2021; monocépages (wijn gemaakt van één druifsoort) van hoge kwaliteit, gemaakt in Amsterdam met de beste druiven uit Europa. Het einde van het oogstseizoen en de lancering van deze nieuwe wijnen zijn uiteraard reden genoeg tot één groot feest. Het oogstfeest!

Chateau Amsterdam

Het oogstfeest

Het Oogstfeest van Chateau Amsterdam staat in het teken van lekker eten, goede muziek en de nieuwe Vaders; bestaande uit zeven labels: drie witte en vier rode wijnen, van de hand van de vaste wijnmaker Juan Ropero en drie speciale tribute wine, gemaakt door emeritus wijnmaker, Jos Harrewijn. De wijnen zijn gemaakt van beroemde Europese druiven en zijn een ode aan klassieke wijnen van hoge kwaliteit, met veel diepte en verschillende lagen. Mooie wijnen die je drinkt bij goed eten. Ze rijpten allemaal op hout en zijn gebotteld op de oude locatie van het wijnhuis, waarna ze op de nieuwe locatie verder rijpten op fles. Er zijn per label gemiddeld duizend flessen gebotteld, en jij kan ze als eerste proeven.

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam verwelkomt het weekend van 19 en 20 november iedereen die de wijnen als eerste wilt proeven. Kaarten voor het Oogstfeest zijn verkrijgbaar via de website voor €12,50. Met de code ‘OOGSTVOORFOODINI‘ ontvang je 20% korting op je tickets. Kan je heerlijk aan de wijntjes uitgeven.

De nieuwe Vaders kosten tussen de €19,95 en €23,95 en zijn vanaf 19 november 2022 te koop bij Chateau Amsterdam (zowel online als in de winkel) en bij geselecteerde horeca en wijnwinkels.

Meer over de wijnen en Chateau Amsterdam op www.chateau.amsterdam.