BRING BACK THE (VOERMAN) VIEUX!

Inspiratie

Denk ik vieux, dan denk ik aan opa’s en hun vrienden die een kaartje leggen. Oh en misschien cola, vieux cola. Eeuwig zonde dachten Ingmar Voerman (drankkenner) en Jos Zonneveld (man achter drankmerk By the Dutch), want het drankje verdiend meer. Ruim 25.000 euro werd opgehaald om de wedergeboorte van vieux mogelijk te maken. Resultaat, Voerman Vieux: de aller-eerste craft vieux waarmee je ook nog een heel goed doel steunt.

Voerman Vieux

Voerman Vieux

‘Vieux is een boevig drankje’ vertelt Ingmar ons. Toen begin jaren ’60 het gebruik van de term cognac door Frankrijk aan banden werd gelegd, introduceerden Nederlandse drankhandelaren de naam ‘vieux’. Het antwoord op de Franse cognac was dus eigenlijk een sterk staaltje Oud-Hollandse sjoemelarij. Een rijke historie welke een tweede leven verdiend, maar dan wel veel kwalitatiever dan hoe hij tot nu toe werd gemaakt. Voerman Vieux is de aller-eerste vieux die is verrijkt met botanicals als pomerans, vijgen, kardemom, kaneel en gemberwortel.

Voerman Vieux

Vieux cola??

Door zijn ronde en volle smaak is hij zowel puur als met ijs perfect te drinken. Dankzij het veelzijdige smaakprofiel is de vieux ook prima te gebruiken in mixdrankjes en cocktails. Voerman Vieux wordt geschonken in de beste cocktailbars van Nederland en is verkrijgbaar bij geselecteerde (online) drankspeciaalzaken als Barrelproof en Library of Spirits in Rotterdam, Andre Kerstens in Den Haag, Cane & Grain en Drankerij in Amsterdam en online via onder meer drank.nl.

Drinken voor het goede doel

Voerman Vieux wordt geproduceerd door één van de oudste familiedestilleerderijen van Schiedam. Een deel van de winst van Voerman Vieux gaat naar het Nationaal MS Fonds en is bestemd voor onderzoek. MS is een neurologische aandoening waar Ingmar, met 17.000 andere Nederlanders, aan lijdt.