Bottelfeest bij Chateau Amsterdam (16 + 17 + 18 juli)!!

Inspiratie

Waar heel Amsterdam afgelopen zomer de festivals mistte, misten wijnmakers over de hele wereld hún favoriete dag: het bottelfeest! Nu alles weer mag wordt er weer reikhalzend uitgekeken naar het moment dat de nieuwe wijnen de flessen ingaan. In Amsterdam-Noord organiseert Chateau Amsterdam 16,17,18 juli het Bottelfeest in haar urban winery. Het feest geeft een uniek inkijkje hoe wijn in Nederland gemaakt wordt en dan in Zuid-Europese sferen op een oude industriële locatie aan het IJ.

Chateau Amsterdam

Bottelfeest a la Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam haalt met het Bottelfeest een Zuid-Europese traditie naar de hoofdstad waar wijnboeren en wijnliefhebbers met het hele dorp vieren dat de nieuwe wijnen klaar zijn om te bottelen én meteen weer open getrokken kunnen worden om te proeven. Deze boeren levenshouding zie je terug bij de urban winery van Chateau waar men niets merkt van de gehaastheid van de hoofdstad en het eerder aanvoelt als een dorpspleintje waarbij iedereen op zijn of haar gemak bezig is totdat iedereen aan tafel gaat en de flessen stuk voor stuk open gaan. 

Chateau Amsterdam

100.000 kg druiven

Tijdens de lockdown kwamen 100.000 kilo druiven van verschillende Europese boeren aan in Amsterdam-Noord. Deze boerenfamilies verbouwen al jarenlang op hun land de druiven en zorgen met liefde en geduld voor hun planten, oogst en hun mensen. Het was aan Chateau Amsterdam om de 100.000 kilo aan fruit in enkele weken om te toveren in fermenterend druivensap. Vervolgens mocht het sap in tanks en op vaten opgroeien tot prachtige wijnen. Nu, maanden later, maakt Chateau Amsterdam zich op voor de botteling van al die nieuwe wijnen

Bijzijn is meemaken

Tijdens het hele weekend wordt de nieuwste lijn van Chateau geproefd. 10 nieuwe wijnen, rood, wit en oranje, verdeeld over 20.000 flessen. Elk op zijn/haar eigen manier uniek en uitgesproken en altijd gevormd door experiment, innovatie en door vervaardiging van onconventionele technieken. Voor €30 ben je erbij en krijg je maar liefst alle nieuwe wijnen te proeven. Uiteraard kan er ook een hapje eten besteld worden. Bemachtig een ticket en waan je je op een Zuid-Europees dorpsfeest. 

Details: 

  • Vrijdag 16 juli (17u tot 22u) in slots van 2 uur 
  • Zaterdag 17 juli (17u tot 22u) in slots van 2 uur
  • Zondag 18 juli (14u tot 19u) in slots van 2 uur 
  • €30 p.p. – hiervoor krijg je toegang, een Chateau goodiebag met een proefglas en de mogelijkheid om uitgebreid alle 10 de nieuwe wijnen te ontdekken. 

KOOP JE TICKETS HIER

Chateau Amsterdam

Over Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is een urban winery en een modern familiebedrijf. Gestart door vader en zoon in 2017. Chateau produceert moderne en conventionele wijnen in nauwe samenwerking met druivenboeren uit heel Europa. Kom vooral langs, neem plaats in het proeflokaal en maak kennis met de 20+ huisgemaakte wijnen – uit fles, vat of tank.