Bar Spek sluit, maar niet getreurd: Bartack is daar!

Inspiratie

Waar de ene deur sluit…blijft de andere gelukkig gewoon open en laat die deur nou net leiden naar een geweldig leuk huiskamer-buurtcafé met misschien wel het fijnste terras van Amsterdam- West. De deur die sluit is die van icoon Bar Spek. Na velen jaren een vaste waarde te zijn geweest in Amsterdam zal de buurt hun beroemde pizza’s en gezelligheid moeten gaan missen. Gelukkig hoeft de kenmerkende, goede service van Bar Spek niet gemist te worden aangezien de deuren van BARTACK gezellig open blijven en (bijna) het hele team meeverhuist naar BARTACK.

Bartack

Doei Bar Spek

In de zomer van 2012 opende Bar Spek de deuren in een totaal ander Amsterdam-West dan nu. Samen met andere favorieten zoals Speijkervet pionierde zij in het Amsterdamse horecalandschap en maakte de buurt een stuk leuker. Na ruim tien jaar is het tijd om het stokje door te geven en dus zijn de deuren van Bar Spek gesloten. Fans hoeven gelukkig maar vijf minuten te fietsen voor die oude, vertrouwde Bar Spek vibe.

Bartack

Hoi BARTACK

Echte fans zullen het allang weten, want ook BARTACK kleurt al een tijdje de Amsterdamse horeca met hun all day ontbijt, lunch, snacks en bites. Waar de aandacht eerst nog verdeeld diende te worden, gaan nu alle pijlen op de overgebleven locatie. Bijna het hele Bar Spek team komt te werken bij BARTACK, en dat is goed nieuws voor zowel de Bar Spek als de BARTACK bezoeker.

BARTACK zit in een grote, fijne ruimte op de Postjesweg en aan het Rembrandtpark. Het gevelterras gecombineerd met het losse terras aan het park zorgt ervoor dat je de hele dag mee kunt bewegen met de zon en dat zonnetje begint al vroeg bij Bartack. Doordeweeks openen de deuren om 08:00 voor de vroege vogels en early kantoor-birds die hun dag goed willen kickstarten. In het weekend wordt er één uur later gestart. Qua sluitingstijd leeft BARTACK ook met de zon, aangezien de zaak dichtgaat bij zonsondergang.

Bartack

All day long: ontbijten, samen lunchen, werken, studeren en het leven vieren

Binnen loop je gelijk tegen de koffiebar aan, bestel je een koffie to-go of neem je toch plaats en klap je je laptop open? Het restaurant is verdeeld in het voorgedeelte met fijne tafels om aan te zitten, te werken of te meeten. Het “achtergedeelte is er om ontspannen te loungen en gezellig bij te kletsen met de buren, vrienden of familie.

BARTACK ligt perfect gelegen in de Baarsjes: aan de drukke Postjesweg, maar met de rust van het Rembrandtpark als achtertuin. Midden in de buurt, dus altijd gezellig. Maar ook op steenworpafstand van bijvoorbeeld de Hotelschool en dus altijd een frisse aanwas van jonge mensen. Bij BARTACK is de drempel laag en de kwaliteit hoog.

Ontbijt wordt er al geserveerd vanaf 08:00 en is van alle markten thuis. Lichte ontbijters beginnen met de vegan breakfastbowl of een plak bananenbrood. Mensen die de dag stevig willen starten doen er goed aan om voor de Huevos Rancheros te gaan. Vanaf 10:00 is de hele kaart verkrijgbaar, iets wat gasten zo waarderen aan BARTACK. Trek in buratta als lunch of juist brioche pulled chicken? Kiezen wat je wil, wanneer je wilt staat hoog in het vaandel. Loaded nachos en een portie bitterballen is namelijk ook gewoon een te gekke lunch kunnen we verklappen.

Bartack