Bareksten Botanical Gin brengt de Noorse bossen naar Nederland

Inspiratie

Een gin recht uit de wilde bossen van West-Noorwegen, die kan alleen maar stoer, kruidig en karaktervol zijn en dat is precies wat meesterblender en -distilleerder Stig Bareksten naar Nederland brengt met zijn Bareksten Botanical Gin.

Bareksten Botanical Gin

Gemaakt met de beste lokale kruiden en bessen representeert Bareksten Botanical Gin de essentie van Noorwegen in zowel smaak als karakter. Dramatisch, donker, wild. De zuivere gin wordt gemaakt naar oude tradities en ingrediënten die door de harde omstandigheden barstensvol smaak zitten.

Bareksten Botanical Gin

In Bareksten Botanical Gin proef je de bessen en kruiden uit de Noorse natuur, verwerkt door Noorse handen. De ambacht en filosofie die generaties lang zijn geperfectioneerd en nu door meesterblender en -distilleerder Stig Bareksten worden bewaakt.

Het resultaat is een gin die al meerdere prijzen in de wacht sleepte, gemaakt met 26 botanicals waarvan er 19 in de directe omgeving van de distilleerderij groeien. De gin wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd en is subtiel en fruitig, met hints van wilde blauwe bessen, bosbessen, rabarber, vlierbloesem en munt. De aroma’s doen denken aan het bos: aards, houtig en een vleugje dennen. Ze gaan samen met de klassieke kenmerken van een gin, zoals de frisheid van citrus en jeneverbessen.

Barksten Botanical Gin

Voormalig topbartender

Bareksten Botanical Gin

De man achter Bareksten Botanical Gin is Stig Barkesten, een van de meest vooraanstaande distilleerders en ondernemers die al meerdere prijzen in de wacht sleepte. Als voormalig topbartender kent hij de drankenwereld op zijn duimpje. Zijn ervaring achter de bar bracht hem al naar merken als The Macallan en The Famous Grouse, maar echt thuis is hij bij Oss Craft Distillery, waar hij zijn eigen lijn spirits produceert.

Bareksten Botanical Gin is verkrijgbaar bij de betere slijterij en verschillende (cocktail)bars in Nederland, zoals Calaboose in Rotterdam en Law & Order, Feijoa, Café Cómodo en Hendrix in Amsterdam.