Barbue: open 14/09 in het nieuwe The Hoxton Lloyd Amsterdam!

Inspiratie

Zet het in je agenda: op 14 september opent Barbue (spreek uit Bar-Buwee) de deuren in het nieuwe The Hoxton, Lloyd Amsterdam hotel. Een cocktailbar die de Europese en Zuid-Amerikaanse culturen samen zal brengen in een gebouw met een meer dan rijke geschiedenis.

Barbue

Geïnspireerd door Argentinië, gevestigd in een gebouw doordrenkt van/in geschiedenis en met Italiaanse accenten. Met Barbue is Amsterdam een unieke cocktailbar rijker. Bij binnenkomst van de bar zal het klassieke oude loket kantoor, volledig behouden in de oorspronkelijke staat, in het oog springen. Omringd door de hoge plafonds gesierd met de originele verlichting en een balkon op de mezzanine die uitkijkt op de centrale hoefijzervormige bar, waar bartenders cocktails shaken en gasten verwelkomen voor de grote ramen van de bar.

Barbue

Barbue heeft een extravagante uitstraling en brengt je terug in de sferen van de Roaring Twenties. Het concept van Barbue is geïnspireerd op de “bares notables” van Buenos Aires, en viert de bijzondere smeltkroes van culturen die daar heeft geleid tot de unieke manier van drankjes maken en hoe de Argentijnen hiervan genieten. Het biedt een combinatie van de welbekende borrelmomenten uit Zuid-Europa: aperitivo-uur en “La hora de vermút”. De cocktailbar belichaamt de sfeer van Zuid-Amerikaanse cultuur, met Latin muziek en een live DJ in het weekend die het gevoel geeft alsof je je waant in het hart van het continent.

Barbue

Renato “Tato” Giovannoni is aangehaakt als merk partner van de nieuwe cocktailbar. Renato is de oprichter en eigenaar van Florería Atlántico, die in 2022 de vijfde plaats behaalde in de World’s 50 Best Bars. Met zijn creatieve expertise en passie voor het bartendervak heeft hij bijgedragen aan het creëren van het concept achter Barbue. De drankenkaart van Barbue omvat een zorgvuldig samengestelde lijst van Argentijnse amargos, zoals Hesperidina, Pineral en uiteraard het Argentijnse streekdrankje Fernet Branca, geïmporteerd uit Zuid-Amerika. Daarnaast is er een uitgebreide selectie Europese vermouths en bitters, waarbij de tradities en smaken samenkomen.

Dinsdag t/m Zaterdag: 16:00 tot middernacht
@barbue.amsterdam