ARCA: de Portugese schatkist van Amsterdam

Inspiratie

ARCA betekent in het Portugees “schatkist”. Zelf hebben wij hier al meerdere malen mogen eten, en de gerechten van de Portugese chef-kok Henrique Sá Pessoa zijn terecht bekroond en pareltjes te noemen. Met het gloednieuwe menu neemt ARCA je mee naar de Portugese schatkist van Amsterdam, met authentieke smaken in een modern jasje.

ARCA

ARCA: seizoensmenu vol verrassingen

De laatste menuwijziging zijn gericht op het introduceren van Portugese gerechten. Een nieuw seizoensmenu vol verrassingen met signatuur gerechten die geïnspireerd zijn op de smaken uit de Aziatische keuken en nog meer authentieke Portugese familiegerechten. Denk aan geglazuurde varkensribbetjes die 24 uur lang zijn gekookt en gegarneerd met een kleverige zoete hoisin en knoflookmayonaise. Daar krijg je toch instant trek van.

Het menu beloofd dus verrassing, en die zit bijvoorbeeld in de gerechten ‘Migas’ en ‘Francesinha’. Twee gerechten die immens populair zijn onder de lokale Portugese bevolking, maar je niet zo snel verwacht in een restaurant als ARCA. De Francesinha is dus Potugal’s perfecte kater remedie of juist pre-night-out bite. Elke avond beschikbaar op het menu van ARCA bar, comfort food in optima forma!ARCA

ARCA Bar Menu

Foodies kunnen vanaf nu ook hun hart ophalen bij de ARCA Bar. Naast cocktails, met zelfgemaakte dranken en bitters, is het menu aangevuld met hartverwarmende gerechten, die het barmenu naar een hoger niveau tillen. speciaal voor het komende seizoen heeft de bar een scala aan seizoenscocktails aan het menu toegevoegd, waaronder de Descobrimentos. Een variant op de Italiaanse negroni met als basis Tanqueray Sevilla en sinaasappelschuim. Ook de op whisky gebaseerde Chocolate Fumeiro, met Maker’s Mark, Laphroaig, esdoornkruiden, Angostura en chocoladebitters is zeer geschikt voor de winter.