ARCA Behind the Pass: Henrique Sá Pessoa X Jonathan Zandbergen

Inspiratie

Twee goede chefs die samen de keuken induiken om één avond een exclusief menu te koken, is eigenlijk altijd een formule tot succes. Het is dan ook natuurlijk al vaker gedaan maar de ‘ARCA Behind The Pass’ serie trok toch onze aandacht. Tijdens elke editie duikt namelijk chef Henrique Sá Pessoa de keuken in met een bevriende chef om elkaar uit te dagen vier gerechten te maken met hun favoriete ingrediënten uit hun thuisland.

ARCA

ARCA lanceert: Behind The Pass

De eerste editie slaat Henrique de handen ineen met Jonathan Zandbergen van Restaurant Merlet. Het wordt dus een avond waarin het beste van Portugal en Nederland wordt tentoongesteld, uiteraard met bijpassende wijnen. De avond start om 18:00 in ARCA Bar waar de gasten worden verwelkomt met een drankje en canapés. Vervolgens heb je de kans om kennis te maken met de chef-koks voordat zij de keuken in gaan voor het diner in het ARCA restaurant.

ARCA

8 ingrediënten, 8 gangen en 8 wijnen

Henrique heeft vier van zijn favoriete Portugese ingrediënten gekozen waarmee Jonathan 4 gerechten moet maken. Hetzelfde geldt voor Henrique en het ARCA-team. Zij krijgen dezelfde uitdaging en moet werken met Jonathan’s favoriete Nederlandse producten. Eén van de typische Nederlandse ingrediënten waar Jonathan Henrique aan blootstelt is zijn Nederlandse gerookte paling. Henrique kiest op zijn beurt voor gezouten kabeljauw. Een culinair hoogstandje uit de Portugese keuken.

ARCA

Programma 11/09

Inloop ARCA Bar vanaf 18:00
Welkomstwoord van de koks om 18:30
Start diner 18:40
Het diner duurt ca. 3 uur en kost €125 per persoon

Boeken kan nu en hier!