Amsterdam Weekend Guide (1+2+3 februari)

Inspiratie

Halloooooo februari!! Weekend!! Oh, weekend we love you. Na een week hard werken is er niks fijner dan ontspannen door dingen te doen die je het allerliefste doet. Geen tijd dus te verspillen met bedenken wat je moet gaan doen, laat dat maar gewoon aan ons over. Wij hebben drie ontzettend leuke en verschillende activiteiten onder elkaar gezet in deze Amsterdam Weekend Guide zodat jij je vrijdag, zaterdag én zondag helemaal optimaal benut.

Poeziëweek bij Café Americain

Café Americain is de plek waar schrijvers en dichters hun tijd spenderen sinds jaar en dag. Het is dan ook moeilijk je niet te laten inspireren door het prachtige interieur. Maar ook de gasten van Café Americain zijn een inspiratiebron. Daarom kan je tijdens Poeziëweek – bij Café Americain – een eigen bedacht gedicht schrijven terwijl je geniet van het heerlijke eten. Aan het einde van de week wordt het mooiste gedicht gekozen en die wint uiteraard een verrukkelijke prijs.

Cafe Americain

BAUT Oesterfest (zaterdag 02 februari)

Oesters zijn het hele jaar door verkrijgbaar, maar vanaf september tot eind april zijn ze het allerlekkerst (nu dus). vanaf 16:00 worden de eerste oesters geopend bij het BAUT oesterfest.

Er zijn drie soorten bereidingen:

• CLASSIC: oesters met rode wijnazijn met sjalot en citroen
• ASIAN STYLE: oesters met bosui rode peper
• BLOODY MARY: oesters met spicy tomaat

Uiteraard zijn er naast veel oesters volop drankjes en hete deuntjes. Geen oesterfan? Geen probleem naast oesters zijn er ook genoeg andere heerlijke bar snacks verkrijgbaar. Entree is gratis. Als dat geen Amsterdam Weekend Guide waardige tip is.

Oesterfest

Pisco Sour Day + Week (02 februari + de hele week)

Zaterdag 2 februari is het International Pisco Sour Day en viert de wereld dit overheerlijke (maar nog wat onbekende) drankje. Pisco 1615 vind dit uiteraard zonde en daagt verschillende bars en restaurants in Nederland uit om tijdens de allereerste Nederlandse Pisco Week een eigen versie van de klassieke cocktail te creëren.

Tussen 4 en 10 februari kun jij de verschillende pisco sours onder anderen proberen bij Labru (Rotterdam), Ceviche Y Maas (Rotterdam), Supermercado (Rotterdam), Tapisco (Den Haag) en de Five Points (Den Haag). Combineer je Pisco Sour ook eens met een gerechtje zoals een ceviche, of vraag aan de bar naar een minder voor de hand liggende combinatie!

Aanstaande woensdag gaan wij op Pisco Tour door Rotterdam en Den Haag, dus stay tuned voor meer inside info.

Pisco