Amsterdam Ramen Festival keert terug na succesvolle eerste editie!

Inspiratie

Waar je niet lang geleden moest uitleggen wat ramen was, Japanse Noedelsoep, is het tegenwoordig net zo populair als hamburgers en taco’s. Gelukkig organiseert Susam Pang van culinair platform bySam.nl na een uitverkochte eerste editie voor de tweede maal het Amsterdam Ramen Festival.

Amsterdam Ramen Festival

Amsterdam Ramen Festival

Tijdens het festival in Het Sieraad kun je halve bowls ramen (vanaf €5) bestellen zodat je meerdere soorten ramen kunt proberen. Tonkotsu ramen, ramen met kip, shoyu ramen, spicy ramen en nog veel meer. Er zijn meerdere stands bemand door de beste ramenmakers uit Amsterdam, Nederland en zelfs buitenland. Tokyo Ramen Iki (Amsterdam) en Tokyo Ramen Takeichi (Düsseldorf) hebben naast meerder soorten ramen ook een Spicy Ramen Challenge. Een van Amsterdams favorieten Fou Fow Ramen komt speciaal voor het Amsterdam Ramen Festival met een limited edition ramen. Topchef Dennis Huwaë maakt zijn speciale ramen die ze bij het Okura Hotel iedere zondag maakte voor een speciale ramenlunch.

Amsterdam Ramen Festival

Snacks, karaoke, bier en meer

Ramen en Japanse snacks zijn een perfecte match dus gefrituurde kip en okonomiyaki ontbreken uiteraard niet. Japanse dessert, gyoza’s en duck buns (van de Duck Truck) maken het feestje compleet. Of zijn dat toch de Japanse Asahi biertjes die je lekker opdrinkt terwijl je meezingt in de karaoke gehosted door Bar Karakter/Baohuis?

Wanneer je ook nog wat wil leren over het maken van ramen kan dit perfect tijdens een van de workshops van de Yamato ramenopleiding. Zij nemen ook een gigantische noedelmachine mee om te demonstreren hoe zij hun speciale noedels maken. Sun Noodle uit New York (bekend van Momofuku en Ivan Ramen!) zijn aanwezig om hun verse noedels te presenteren.

Bijzijn?

 

Het Amsterdam Ramen Festival vindt plaats op zondag 23 februari 2020 in Het Sieraad op de Postjesweg 1 in Amsterdam West. Het festival begint om 13.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Kaartjes voor het Amsterdam Ramen Festival koop je via bysam.nl/ramenfestival.