Albert Heijn bezorgt in Amsterdam warme maaltijden!

Inspiratie

Albert Heijn gaat vanaf deze vrijdagavond warme maaltijden bezorgen in Amsterdam. De Albert Heijn bezorgmaaltijden zijn te vinden in het receptenboek van Allerhande kant-en-klaar. AH heeft hiervoor in Amsterdam-West een eigen keuken ingericht.

Albert Heijn bezorgmaaltijden

Topman Wouter Kolk van Albert Heijn kondigde de plannen mei vorig jaar al in Het Parool aan. De supermarkt ziet maaltijdbezorging als een logisch vervolg op het thuisbezorgen van boodschappen en kookdoos Allerhandebox. “We zien de consument veranderen,” aldus Olthof. “Die kookt niet elke dag meer thuis, maar laat eten bezorgen of gaat er op uit. Wij willen ons deel van dat maagaandeel pakken.”

Meer keukens

De rest van Amsterdam – en andere steden – moeten nog even wachten. “We gaan eerst kijken hoe het hier gaat en waar nodig aanpassen. Maar om dit dekkend te krijgen, zal je uiteindelijk meer keukens moeten opzetten.”

Bij de Albert Heijn rekenen ze op de bekendheid van AH zelf en de Allerhande. Olthof zegt “En in tegenstelling tot veel bezorgrestaurants bestel je bij ons maaltijden uit verschillende wereldkeukens bij elkaar. De een eet hutspot, de ander rendang. Het zijn bekende maaltijden die je zelf zou kunnen maken maar waarvoor je vaak geen tijd hebt.” Zowel de recepten komen van de Albert Heijn, ook de ingrediënten zijn grotendeels van de supermarkt zelf afkomstig.

Albert Heijn bezorgmaaltijden

Wat eten we vanavond?

Allerhande Kookt gaat altijd acht uiteenlopende Albert Heijn bezorgmaaltijden en een maaltijdsalade aanbieden. Prijzen zitten zo tussen de 7,50 en 12,50 euro. Vrijdag beginnen ze met een pappardelle met warmgerookte zalm, artisjok, courgette, tuinkers, mierikswortel en limoen als een hutspot met knolselderij en chorizo.

De menu’s worden aangevuld met sushi, salades en desserts. “Elke maand hebben we een nieuwe actiemaaltijd en elk seizoen wordt de kaart helemaal vernieuwd.”

Vooralsnog gaat het alleen om diners, maar Olthof sluit niet uit dat later ook lunches worden toegevoegd.