Aix Rosé Vintage 2021; een lekkere doordrinker!

Inspiratie

2021 was een uitdagend jaar voor wijnmakers in de Provence. Late vorst + een droge zomer is niet hoe zij het het liefst zien. Eigenaar en wijnmaker van/bij Domaine de la Grande Séouve Eric Kurver vertelt over een ijskoud april welke gevolgd werd door een zo’n droge en hete zomer dat de bosbranden alom waren. Pas in september weer regen. Wat doet dat met de welbekende Aix Rosé?

Aix Rosé

Aix Rosé Vintage 2021

De regen in september verlengde het groeiseizoen en zorgde voor een balans tussen de suikerrijpheid en frisse zuren. De vintage van 2021 is een pure, zalmkleurige wijn met een delicate neus van bloesem, perzik, citrus en hints van rood fruit. De aciditeit is in balans met toetsen van wilde aardbei, framboos en steenfruit.

Het is een lekkere doordrinker en iets aromatischer dan andere jaren. De druiven waren dit jaar zeer gelijkmatig gerijpt, met wat minder suikers dan in 2020. De cinsault blonk dit jaar echt uit en voegde extra aroma toe.

 

Aix Rosé

Meer weten over AIX Rosé? Kijk dan op www.aixrose.com. Deze zomer aan de oesters en AIX Rosé? Van mei tot en met juli 2022 kun je terecht voor Rosé & Oysters bij George Marina: Plateau d’huitres – selectie van 6 oesters en een fles AIX Rosé voor €48,50. Enjoy!