Benjamin Herman en Joris Bijdendijk zijn ‘The Tastemakers’ van Aberfeldy® whisky

Inspiratie

De whisky way of life kenmerkt zich door elementen als genot, rust en kwaliteit. Elementen die ook uitstekend passen bij Nederlands jazzmuzikant Benjamin Herman en sterrenchef Joris Bijdendijk. Reden voor Aberfeldy single malt Scotch whisky om beide te benoemen tot de nieuwe “Tastemakers” van Aberfeldy en hen mee te nemen naar de Schotse Hooglanden om samen het verhaal van Aberfeldy en de oorsprong van whisky te ontdekken.

Aberfeldy
CC: Chantal Arnts

‘Aberfeldy Tastemaker’

De reis van Joris en Benjamin neemt de kijker onder andere mee naar het dorp Aberfeldy in Schotland waar de whisky zijn oorsprong vindt. In drie video’s vertellen Joris en Benjamin hoe zij zelf kwaliteit inbouwen en waarborgen in hun werk en leven. Ook ontdekken zij het eeuwenoude proces van hoe deze single Malt whisky wordt gemaakt en zijn specifieke smaakpalet verkrijgt. Sinds de opening van de distilleerderij in 1898 is dit proces ongewijzigd gebleven en met een handjevol werknemers draait de fabriek op volle toeren om de hele wereld te voorzien van de toegankelijke Schotse whisky.

Aberfeldy wordt afhankelijk van het jaar op eikenhouten vaten of oude sherryvaten gerijpt, waardoor de herkenbare smaak tot stand komt. Zo vind je toetsen van honing, kruiden en vanille terug in de whisky en die kwaliteit van smaken komt simpelweg tot stand door tijd. Tijd die het algehele maakproces van begin tot eind in beslag neemt.

Aberfeldy
CC: Chantal Arnts

Benjamin Herman & Joris Bijdendijk 

Benjamin en Joris hebben veel overeenkomsten met het whisky merk en dus volgde een uitnodiging om het proces en de ruige Schotse omgeving waar dit internationale product vandaag komt, zelf te komen ervaren. Dat beide heren in hun professionele leven zeer veel waarde hechten aan kwaliteit, staat buiten kijf. Zo laat Joris Bijdendijk dit als chef ook in zijn restaurants zien, niet alleen door de kwaliteit van het eten dat geserveerd wordt, maar ook door de prettige sfeer die hij weet te creëren. Bij Benjamin Herman vind je de kwaliteit niet alleen terug in de muziek die hij ten tonele brengt, maar juist ook in zijn onvermoeibare drive om continu nieuwe muziek te blijven maken.

Aberfeldy
CC: Chantal Arnts

Exclusief diner met livemuziek

Op donderdag 24 november komt de campagne tot leven door middel van een exclusief Aberfeldy diner met livemuziek in de omgeving van Amsterdam. Joris Bijdendijk zal hierbij de gerechten verzorgen, terwijl Benjamin Herman zich ontfermt over de muziek en live zal optreden. Op Aberfeldy.com/tastemakers kan iedereen (van boven de 18) tot 13 november 2022 zich aanmelden om kans te maken om bij dit exclusieve diner aanwezig te zijn met een gast.  

Aberfeldy is te koop bij verschillende slijterijen. Onze tip is om voor de 12 jaar oude variant te gaan (€38,99).