9 x het beste van de Zeedijk

Inspiratie

Wie de afgelopen tijd in Amsterdam is geweest, weet dat je in welke buurt je ook komt je over de koppen (van toeristen) kunt lopen. Het epicentrum van drukte is vrij logisch het centrum. Reden genoeg om als niet-toerist dit gebied te vermijden, maar geloof ons: dat is toch best wel zonde. In het centrum van Amsterdam vind je namelijk pareltjes van zaakjes en onze favoriete straat is dan toch echt de Zeedijk.

zeedijk

9 x het beste van de Zeedijk

Tuurlijk, het is een drukke straat. Veel toeristen, af en toe een beetje smerig maar bovenal: vol met karakter en dus pareltjes van kroegen, restaurants en winkeltjes. Om te zorgen dat je alles hebt gezien en gedaan voordat je de toeristen beu bent hebben wij de beste 9 geselecteerd zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Een natje en een droogje

Het is het begin van de Zeedijk, dus laten wij er ook maar beginnen. Op een heel kort stukje vind je drie prachtige pareltjes van kroegen. Echt Amsterdamse, met echte Amsterdammers achter de toog. Ga naar binnen, zeg enthousiast hoi (waarschijnlijk krijg je een chagrijnige grom terug, maar het komt goed), bestel een kopstootje (biertje + jenevertje) en bemachtig een plekje aan het raam. In elk van deze drie ben je aan het goede adres.

  1. Proeflokaal de Ooievaar
  2. Het Elfde Gebod
  3. De Kletskop
Zeedijk
Vroeger.

Asian Heaven

Je kunt er in de Zeedijk niet omheen: Aziatisch eten. De keuze is reuzen, maar wij selecteren drie soorten zaken met drie authentieke Aziatische gerechten.

Vatten Ramen

Ramen heeft een ongekende vlucht in populariteit genomen in Amsterdam. Welke de absolute favoriet is van Foodini, is een ander artikel waard maar op de Zeedijk eet je dik stomende bak met noedels bij Vatten Ramen.

Pad Thai World

Wanneer je ooit in Thailand bent geweest weet je dat dit gerecht een echte bouwsteen van de samenleving is: Pad Thai. Wij eten het dolgraag als ontbijt, lunch of avondeten. Vega, met kip of met garnalen. We lusten het allemaal. De Thaise ondernemer Tham Prawattree achter Pad Thai World wil zijn authentieke Pad Thai naar Amsterdam brengen en hiermee Amsterdam veroveren. De veroveringstocht begint op de Zeedijk, maar dit concept moeten we goed in de gaten houden. Extra fijn is hun QSR concept (Quick Service Restaurant) waardoor je voor je het weet een goed bereide bak Pad Thai voor je neus hebt.

 

Hoi Tin

Dim Sum, Dim Sum, Dim Sum! Voor Dim Sum moet je bij Hoi Tin zijn. Ga lekker zitten in de zaak en zet de tafel vol, of sluit aan in de rij (van vaak Chinezen) en haal wat af in de ‘bakkerij’.

Lifestyle en vermaak

Heb je wat gegeten en gedronken, is het tijd om een nieuw outfit te scoren en deze vervolgens te showen in de place to be van de Zeedijk.

Zeedijk 60

Drie van de gaafste, opkomende merken in één winkeltje. TNO (The New Orginals) + Bonne Suits + Smibu voor t-shirts, petjes en pakken.

Patta

Schoenen haal je uiteraard bij Patta. Sneakers wel te verstaan.

zeedijk
Patta

Casablanca

Karaoke is hot en neemt steeds gekkere vormen aan (denk aan Duke of Tokyo). De OG van karaoke is dan toch echt Casablanca. Zingen in een bruine kroeg in een top mix van locals en toeristen. Gegarandeerd feest.