Zuid-Europa aan het Europaplein: Krusta!

Hotspot

Comfort food met Italiaanse, Spaanse én Griekse invloeden. Gisteren (15 februari) opende Krusta haar deuren en daarmee is Amsterdam een nieuw funky restaurant met bar rijker. Bij Krusta ga je van versgebakken pizza’s naar heerlijke bruschetta met aubergine Griekse stijl en later een pistachebaklava. Goed eten, originele drankjes en vooral heel veel gezelligheid.

Simpel…maar goed!

Alles wat bij Krusta uit de keuken komt, is huisgemaakt, alle aandacht gaat naar kwaliteit. Omdat Krusta een toegankelijke plek is, met vriendelijke prijzen, kan iedereen hier genieten van eten op hoog niveau. Naast verse pizza’s (uit de grote, authentieke pizzaoven) en huisgemaakte bruschetta met aubergine, staan hier bijvoorbeeld ook gnocchi met parmezaanroom en witte truffel, of pistachebaklava op het menu. Laagdrempelige streetfood die met heel veel liefde is klaargemaakt. Simpel, maar goed.

Retro Funky

Alles draait bij Krusta om gezelligheid. Om lange avonden natafelen, om lekker lunchen in het zonnetje, om eten en drinken met vrienden of collega’s. Dat kan binnen, waar het interieur een vleugje klassiek Italiaans ademt, met houten lambrisering, groen glas en marmer, maar waar ze ook ook niet bang zijn voor een beetje funky disco met veel kleur. Er zijn knusse hoekjes en ronde, organische vormen in het meubilair. De pizzaoven, die prominent voor het raam staat in de open keuken, is geverfd met asvesti, de witte verf die ze onder andere in de Cycladen gebruiken voor die typisch Griekse uitstraling. De lange bar nodigt uit om nog lang niet naar huis te gaan. Hoeft ook niet, want je kunt bij Krusta tot 23:00 uur terecht voor een late pizza.

Krusta is geopend voor lunch en diner (en pizza tot laat) en zit op Europaplein nummer 13. Kijk voor meer informatie op https://www.krustaamsterdam.com/