Yuzu Dining Bar (Amsterdam) – de kunst van Japanse yakitori

Hotspot

Voortbouwend op het succes van de op vis gerichte Yuzu Dining in Den Haag brengt hetzelfde team nu de Japanse kunst van yakitori naar Amsterdam. Van kenmerkende gerechten, een uitgebreide cocktailkaart, brede selectie aan sake tot het stijlvolle
Japanse interieur, evenementen en uitzonderlijke service, elk detail bij Yuzu is met liefde uitgevoerd.

De kunst van yakitori

Bij Yuzu is de passie voor Japanse cultuur en vakmanschap de drijvende kracht achter het yakitori- ambacht. Het hart van deze culinaire kunst ligt in de traditionele yakitori-techniek, waarbij kip vakkundig tot in de perfectie wordt gegrild. De yakitorigerechten bestaan uit gegrilde delen van kop tot staart. Elk onderdeel van de kip wordt zorgvuldig gebruikt, wat niet alleen zorgt voor specifieke yakitori, maar ook voor minder voedselverspilling. Dit levert uiteindelijk maar liefst 23 verschillende yakitorigerechten op, elk met zijn eigen unieke smaak.

Een ander essentieel aspect is de zorgvuldige keuze en combinatie van Binchotan houtskool. De aromatische Binchotan staat voorop bij het direct grillen van yakitori. De techniek met Binchotan, zorgt voor het perfecte warmteniveau voor het grillen van yakitori, wat resulteert in gerechten met de heerlijke geur van pas ontstoken houtskool.

Yuzu Basement

In de iconische en historische locatie die de kelder aan de Kerkstraat is, de Yuzu Basement, geniet je met vrienden elke laatste vrijdag van de maand tijdens Yuzu by Night van je favoriete gerechten, de lekkerste cocktails en de fijnste Hip-hop, funk en house DJ’s. Daarnaast biedt de basement mogelijkheden voor zowel evenementen als privédiners, zakelijke aangelegenheden, privéfeesten en nog veel meer soorten bijeenkomsten. Hoe vet is dat?