Wilde Zwijnen – een oude rot in het vak, maar oh zo up-to-date!

Hotspot

Bediening die absoluut houden van wat ze doen…een keukenteam die gerechten serveren die genereus zijn, zowel in smaak als in porties en bij beide zonder te ver te gaan….een inrichting die eigenlijk gelijk goed voelt, maar meer en meer grows on you hoe langer je aan tafel zit. Ons avondje Wilde Zwijnen was een heerlijke ervaring, en dat te bedenken dat dit restaurant dit al levert sinds 2010! Chapeau. 

Het leven bij restaurant Wilde Zwijnen is simpel en goed. Neem plaats, kies hoeveel gangen je neemt (5, neem er 5…) en sit back & relax. De gerechten zijn puur in smaak, mooi in opmaak en qua portie steeds precies goed. Dat lijkt een zinloos detail om te benoemen, maar gaat echt bijzonder vaak toch mis. De wijnen zijn bio/low-intervention/natuur en dit is niet omdat dat “hip” is, maar om de juiste redenen. 

Het feit dat Wilde Zwijnen al sinds 2010 op het Javaplein zit vind ik echt het vermelden waard. Restaurants in Amsterdam vieren niet vaak hun 4e of 5e verjaardag en de hottest ticket in town lijkt per weekend te veranderen. Maar er moeten vaste waardes zijn in de stad. Die moeten er zijn voor mensen die pas net verliefd aan het raken zijn op de Amsterdamse horeca, die moeten er zijn voor de lieve mensen die werken in de horeca en voor de oude rotten die al tientallen jaren uit eten gaan. Rijsel, Tosca, Cradam en zeker dus ook Wilde Zwijnen. Extra knap dat uiteten bij Wilde Zwijnen nog steeds zo crisp voelt en zo ontzettend up-to-date. Het restaurant is groot, maar zit rammetje vol met een ontzettend divers publiek. 

Iedereen die naar Wilde Zwijnen gaat heeft daar bewust voor gekozen (net als de mensen die er werken, kan ik mij zo voorstellen). Ze hadden op die avond ook naar de nieuwste hype kunnen gaan (om waarschijnlijk teleurgesteld naar huis te gaan), maar ze hebben gekozen voor Wilde Zwijnen omdat ze zeker weten dat ze een fijne avond gaan hebben, iets wij wat volmondig kunnen beamen inmiddels. 

Wilde Zwijnen zit in ons hart.