In de categorie unieke restaurants: Ferry!

Hotspot

Wij schreven al meerdere keren over het pop-up concept ‘De Kok en De Maître’. Dit rondreizende restaurant popte steeds op, de ene locatie nog gaver dan de andere. Nu is het dan echt tijd voor een vaste locatie. Een iets anders concept, maar wederom een net zo gave locatie. Meet Ferry!

Fotografie Vincent Kuyvenhoven

Ferry op een…pont!

Robbert Hovenberg (de Maître) begon de zoektocht naar een vaste locatie en wist dat het uiteraard wederom een unieke plek moest zijn. Na lang zoeken vond hij die in de vorm van een oude GVB pont. Gelegen in de Amsterdamse Houthavens is de locatie perfect op meerder vlakken. Het uitzicht is er geweldig, maar ligt toch midden in een stadswijk (die nog verder zal uitdijen) en in de buurt van meerdere grote bedrijven. Match made in heaven voor Robbert dus.

Fotografie Vincent Kuyvenhoven

Goed op smaak

Robbert doet het niet alleen en gelukkig maar, Ferry biedt plek aan zeker 100 couverts binnen, meer dan 150 op het terras én een aanlegplaats voor zo’n 20 bootjes. In de keuken staat chef  Diogo Manzoni (ondersteund door Melchor Santos Fernando). Julian van Woesik is naast mede-eigenaar verantwoordelijk voor de sales & marketing, want voor partijen en events ruimte zat.

Verwacht deze keer geen fine dining-menu, maar zeker wel een spannend en goed op smaak menu. A la carte met enkel mooie ingrediënten op het bord.

Fotografie Vincent Kuyvenhoven

Ferry is open gegaan op 01 april en je kunt nu reserveren voor een geweldig diner.

Donderdag t/m zondag van 16:00-01:00
Haparandadam 50, 1013 AK Amsterdam