The Seafoodbar Beurs van Berlage: verse oesters en de allure van een nationaal monument.

Hotspot

The Seafood Bar opent de deuren op een bijzondere locatie: de Beurs van Berlage aan het Damrak in Amsterdam. De verse vis en schaal- en schelpdieren waar The Seafood Bar om bekendstaat, worden geserveerd onder de prachtige gewelven van dit monument.

The Seafood Bar

Familie De Visscher is altijd op zoek naar unieke locaties voor hun bijzondere restaurants, dus toen de mogelijkheid voorbijkwam om een vestiging van The Seafood Bar te openen in een prachtig monument in de hoofdstad, was de keuze snel gemaakt. Na een intensieve renovatie, waarbij alle historische kenmerken van de Beurs van Berlage bewaard zijn gebleven, kunnen gasten vanaf nu hun fruit de mer of kreeftensoep eten onder de indrukwekkende gewelven van dit voormalige beursgebouw.

Fruit de Monument

De Beurs van Berlage is ontworpen door architect en stedenbouwkundige Hendrik Petrus Berlage en werd in 1903 opgeleverd. Inmiddels behoort het tot de top 100 monumenten van Nederland en trouwde Maxima hier met haar Willem-Alexander. The Seafood Bar heeft een enorme voorgevel van vijftig meter aan het Damrak, waar grote ramen uitzicht bieden op het reilen en zeilen van de stad. Het hoge plafond geeft een heerlijk ruimtelijk gevoel en de historische gewelven en houten vloer maken de bijzondere ervaring helemaal af. Visliefhebbers kunnen zowel binnen als buiten op het terras aan het Damrak, genieten van de beste kwaliteit vis en schaal- en schelpdieren. Denk aan vongole in witte wijn, fish and chips, kreeften, royale fruits de mer en verse oesters.

Vis moet zwemmen

Naast het restaurant, is The Seafood Bar voornemens om volgend jaar een cocktailbar te openen in de kelder van de Beurs van Berlage. Stay tuned! The Seafood Bar is zeven dagen geopend. Binnen is plek voor zo’n honderd gasten en op het terras voor nog eens zestig visliefhebbers. Meer informatie is te vinden op www.theseafoodbar.com.