TLC: Taste Like Chicken (open januari 2023 in Amsterdam!)

Hotspot

TLC! Tender, Love & Care? The Learning Channel? Iets, Lisa ‘Left Eye’ Lopes en die derde…Nee, geen van allen. We hebben het hier over Taste Like Chicken! Een vegan kiprestaurant dat in januari van het nieuwe jaar haar deuren opent aan de Amsterdamse van Woustraat.

Taste like chicken

Taste Like Chicken – TLC voor vrienden

Bij Taste Like Chicken zijn No Chicks Allowed. Hier worden alle kipklassiekers gemaakt zonder kippetje. En daarmee kan TLC zomaar eens je favoriete kiptent worden, maar dan zonder kip. Sappige niet-kipburgers, een bucket boneless “chicken”, hartvormige “kip”nuggets die even lief zijn voor je maag als voor dier en planeet of de iconische chicken & waffles op geheel eigen manier geserveerd.

Niet alleen de kip is hier plantaardig. TLC kijkt met net zoveel tender loving care naar de shakes, sundaes, huisgemaakte sauzen en bijgerechten. Zo is de bucket met party fries een feestje waarin elke soort friet samenkomt – curly, waffle, classic, sweet potato. Want waarom kiezen?

Taste Like Chicken

Maar als het geen kip is… wat is het dan wel?

What’s in the box? Het team van Taste Like Chicken zocht bijna een jaar naar hun recept voor plantaardige kip; de code voor een plantaardig alternatief dat op ieder level klopte. In geur, textuur en (na)smaak. De basis van soja en erwteneiwitten, en zo min mogelijk toevoegingen, wordt in ieder gerecht net anders afgemaakt om alles op zijn best te laten smaken. TLC gaat voor zó kiplekker dat zelfs de echte vleeseter terug blijft komen.

Taste Like Chicken

Chick Magnet

Taste Like Chicken maakt hun kip vooral voor delivery en take away. Maar wie er toch voor kiest om te blijven eten, ervaart een verrassend chille setting. In plaats van te kijken naar standaard fastfoodzaken, liet TLC zich voor hun fun food looks inspireren door hippe sneakerzaken en conceptstores. De designmeubels komen in dit urban-interieur met strakke kleurvlakken in blauwpaars, warm roze, neongeel en betongrijs. Achter een van de strakke wanden ligt TLC’s verborgen inifinity rainbow room. Ze is wel wat verlegen en daardoor alleen te bezoeken met het juiste wachtwoord.

Taste Like Chicken opent in januari 2023 op de Van Woustraat 29H. Er als de kippen bij zijn? Volg TLC op Instagram om up to date te blijven.