Sins of Sal!

Hotspot

Het persbericht noemt het een insane late night Latin streetfoodbar en alles wat we tot nu toe voorbij hebben zien komen beamen dat; Sins of Sal is open! In een donkere pijpenla midden in hartje Amsterdam. Een plek om al je duistere (food & drinks) verlangens te vervullen. Een geheel onopvallende gevel zet je op het verkeerde been, maar eenmaal binnen schuilt een plek waar nachtelijk Amsterdam zich kan laven aan hun guilty pleasures.

Sins of Sal

Sins of Sal

Is een zondig steegje waar je geniet van dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Oke, nu gaan we spontaan denken aan enge cults en sektes maar nee, het is in dit geval een culinaire kapel. Klein en intiem. Up-scale en vuig, het gaat hier perfect samen.

Sins of Sal is de nieuwste telg van de gebroeders Uzcudun, bekend van Latijns-Amerikaans restaurant Salmuera. Vincent Uzcudun: “Sins of Sal is geïnspireerd op de legendarische vampierbar boven een oude Azteekse tempel in Mexico in Roberto Rodriguez cultfilm From Dusk Till Dawn. Dezelfde combinatie van de antieke wereld en de
obscure jaren 80 komen samen in de visuele elementen van Sins, die als een oude cultus
wordt aanpast aan de moderne tijd.”

Sins of Sal

Eten in het schemerduister..

Bij Sins of Sal eet je in het schemerduister onder rode TL-verlichting Latin American streetfood met een decadente twist. Oesters slurp je met leche de tigre. Je topt er Sal’s prime cuts stiekem af met met foie gras. Je zet er bruusk je tanden in een zondige tostada met zwezerik, likt schaamteloos de spicy cola-glaze van je vingers. Of deelt de birria taco’s met beenmerg. En voor de grote gulzigen zijn er dirty ribs en torta libre met jus de veau en
nachos.

Sins of Sal

Natuurwijn, draft cocktails en slushies!

De eigenzinnige drankkaart van Sins of Sal is ontwikkeld door Salmuera’s barmanager en beroemd mixologist Martin Eisma samen met Milena Laurenti, barmanager van Sins. Bij Sins of Sal drink je een glas pure natuurwijn of kiest een van de prikkelende ‘draft cocktails; zeven signature cocktails op de tap, ready to serve in een flesje of als slushie. Zoals bijvoorbeeld de Cosmic Colada, een mix tussen een cosmopolitan en een Pina Colada. Of verruim je blik met een van de speelse gebottelde sangrias. Sin’s rode Sangria is een twist op Kalimotxo uit Spanje, waar ze rode wijn drinken, gemixt met cola.

Sins of Sal

Santa Muerte

Om haar Latijnse wortels eer aan te doen, had Sins of Sal ook een heilige nodig. Waar Salmuera is versierd met traditionele katholieke ornamenten, viel Sins of Sal onder de bescherming van iets anders – Santa Muerte. Dit Mexicaanse cult-icoon, de vrouwelijke godheid en godin van de dood, is volgens het verhaal een gevallen engel die probeert zoveel mogelijk wonderen te verrichten om terug te keren naar de hemel. Ze wordt geassocieerd met geluk en gezondheid, bescherming tegen het kwaad, liefde en voorspoed. Iedereen kan bij haar terecht voor hulp met moeilijkheden zonder oordeel – of het moreel goed of fout is.

https://www.sinsofsal.nl