RIOT – een restobar met branie!

Hotspot

Riot, een restobar met branie waar verschillen worden omarmd! én waar de aardappel in al haar glorie terugkomt in gerechten en drankjes. Zelfs het huisbiertje is gemaakt met piepers.

Riot – met een randje Amsterdamse gezelligheid

Bij Riot kan je samenkomen voor een portie Amsterdamse gezelligheid. De naam is geïnspireerd en een eerbetoon aan ‘het Aardappeloproer’ toen woeste Jordanese huisvrouwen het aan de stok krijgen met de politie over het aardappel-tekort. Dit moment belichaamt de nauwe band tussen Amsterdam en de aardappel, die al eeuwenlang in de Nederlandse keuken wordt gebruikt. Bij Riot krijgt hij een upgrade.

Bio, 80/20 en duurzaam

Riot is een shared-dining restobar waar creatieve chef-koks de aardappel omtoveren tot echte showstoppers. Natuurlijk staan er aardappelkroketjes op het menu, maar denk ook aan oeufs mayonaise met aardappelrouille en bieslook of een croissant van aardappel met duxelles, tuinbonen, bundelzwam en walnoten. Overigens is er ook genoeg keuze uit andere gerechten, zonder piepers. Alle gerechten en drankjes zijn gemaakt met biologische ingrediënten die afkomstig zijn van vertrouwde, lokale leveranciers. De keuken volgt daarbij het 80/20-principe, wat betekent dat de chefs voornamelijk met groenten werken, met af en toe een uitstapje naar duurzame en lokale vis en vlees.

Riot Restobar – Amstelveenseweg 7 – Amsterdam
Geopend op dinsdag tot en met donderdag van 07.30 tot 23.00, en vrijdag en zaterdag van 07.30 tot 00.00, waarbij de keuken op alle dagen geopend is tot 21.30.