Bar & Kitchen Zocher Bar & Kitchen Zocher

Bar & Kitchen Zocher

Hotspot

Af en toe de hoofdstad uit zorgt ervoor dat wij scherp en geïnspireerd blijven. Verre oorden als Arnhem en Groningen hebben uiteraard onze aandacht, maar het eerst ietsje dichter bij huis proberen is voor ons “Amsterdammers” wellicht de beste optie. Een dagje Haarlem it is. Rondvragend over restaurant in Haarlem kregen wij oren van een restaurant dat zijn roots al lang in deze prachtstad heeft, maar ook helemaal vernieuwd is pas geleden. Een echte local spot dus, maar dan wel eentje die de smaak van 2018 (en de toekomst) aan kan: Bar & Kitchen Zocher, van het aangrenzende Carlton Square hotel.

Restaurant in Haarlem
Een alvast veel belovend inkijkje het restaurant in..

Restaurant in Haarlem

Een ontmoetingsplek voor Haarlemmers en internationale gasten – zo beschrijft Zocher zichzelf op de website. Het restaurant (en de bar) zijn er voor de inwoners van Haarlem, de dagjesmensen en natuurlijk ook voor de gasten van het hotel. De mix van deze drie doelgroepen zorgt ervoor dat er de hele dag reuring is en dus een ontmoetingsplek voor velen.

De dag begint met heerlijke barista koffie, lunch kan rondom de open keuken en het diner kan vooraf begonnen worden met een cocktail aan de bar. De mensen achter Zocher zelf vinden een restaurant en bar op zijn mooist wanneer er zoveel mensen van kunnen genieten en daar kunnen wij het natuurlijk alleen maar mee eens zijn.

Zocher

Zocher was een beroemde Haarlemse tuinarchitect en stond ook zeker bekend als echte Bourgondiër. Daarmee is hij de inspirator van deze prachtige plek die dagelijks geopend is voor iedereen die Haarlem een wam hart toedraagt.

Restaurant in Haarlem

De keuken

De hele dag door serveren ze bij Bar & Kitchen Zocher stoere gerechten vanuit de open keuken. Herkenbare klassiekers, dagvers en veelal uit de Haarlemse streek. Iets wat wij oprecht toejuichen en graag zo zien. Vol passie stuurt chef-kok Bastiaan Koenders zijn keukenbrigade aan. Eerlijke producten zonder liflafjes, dat is waar de man voor staat.

Restaurant in Haarlem

cocktails haarlem

Toch maar in Amsterdam een hapje eten? Bekijk deze top hotspots eens.