Een nieuwe chef betekent voor een restaurant toch bijna automatisch ook “een nieuwe smaak”. Elke, zelfrespecterende, chef wil toch wel zijn eigen stempel drukken. Latin bistro Escobar kende wij al even, maar nu is daar de gloednieuwe chef met een verleden bij Guts & Glory (inmiddels Guts) en Bar Centraal. Reden genoeg om restaurant Escobar opnieuw te testen leek ons zo.
Restaurant Escobar + Fernando Paez Magro = een Latijnse Fiesta
Fernando haalt op het nieuwe menu herinneringen op aan zijn jeugd in Venezuela. Passievrucht, kokosnoot, de arepas en de chillies en ceviches, ze moeten allemaal de revue gaan passeren. Waar Escobar eerst “Zuid-Amerikaanse tapas” serveerde, kunnen gasten nu zeker gerechten nog prima delen maar staan er ook meer “echte” hoofdgerechten op de kaart. Dit maakt het dineren beter mogelijk.
De menukaart
Creatieve gerechten met altijd de Zuid-Amerikaanse achtergrond in gedachte. Een avondje Escobar brengt je van een taco al pastor naar de Peruaanse ceviche en van lamsvlees met avocado naar een mooi stukje vis met gefrituurde banaan. Met een Venezolaanse chef mogen de arepas natuurlijk niet ontbreken. Nog nooit gehad? Gewoon proberen!