Het aftellen is begonnen; op 14 september opent het The Hoxton Lloyd Amsterdam hotel haar deuren en daarmee ook het restaurant genaamd Breman Brasserie. Gelegen in het oude Lloyd-gebouw belooft het een bijzondere (culinaire) ervaring te worden. Op de begane grond van het iconische Amsterdamse pand, gebouwd in 1921 om migranten te huisvesten die op weg waren naar Zuid-Amerika, is Brasserie Breman een groots, betoverend maar pretentieloos restaurant waar klassiek Europese en Zuid-Amerikaanse smaken samenkomen.
Breman Brasserie
Bij binnenkomst in het restaurant waan je je direct in een andere tijd. Het interieur, gecreëerd door het Amsterdamse designstudio Nicemakers, brengt de iconische art-decostijl weer tot leven. Hoewel het ontwerp glamoureus is, blijft Breman Brasserie uitnodigend en toegankelijk. De zitplaatsen zijn comfortabel en er is aandacht besteed aan de indeling van de ruimte om een intieme en gezellige sfeer te creëren.
Breman is de hele dag geopend en serveert lichte, gezonde lunchgerechten vanaf twaalf uur ‘s middags, met hoogtepunten zoals een selectie van lokale oesters, Gem Heart Caesar met radijs, ansjovis kruimels en marktvis met geconserveerde citroen en kappertjesboter. Naarmate de avond nadert zijn er meer stevige gerechten beschikbaar, waaronder een dubbele kaasburger met Amerikaanse kaas, Reuben saus en ingelegde kool, Vispastei met friet, crème fraîche en Nederlandse kaviaar en een knapperige kabeljauw sandwich met tartaarsaus en dille, evenals de optie om kaviaar toe te voegen.
RAW
Aanvullend in het restaurant is er de Breman raw bar met 7 zitplaatsen. De perfecte plek om neer te strijken en toe te kijken hoe de chefs een variatie aan vis en zeevruchten voorbereiden, zoals de ceviche, oesters en gerookte vis voor de bagelbrunch. De bar brengt reuring aan de eetruimte en doet denken aan een tijd waarin oesterbars alleen bestemd waren voor de meest chique restaurants.
Het drankmenu van Breman is klassiek en vertrouwd. Vanuit een goed samengesteld cocktail menu, worden traditionele dranken met een kenmerkende twist geserveerd zoals een Aperol slushie of de Mezcal Margarita. Overdag serveert de bar vers geperste sapjes, thee en koffie van lokale partner LOT61. ‘s Avonds volgen er cocktail pitchers om te delen, natuurwijnen en ijskoud tapbier voor de warme zomeravonden op het terras (met wel 270 zitplaatsen), waar de hele dag de zon schijnt.
Breman biedt de hele dag warme gastvrijheid en komt ‘s avonds pas echt tot leven, wat zich goed leent voor verschillende gezelschappen – voor een date night, met vrienden, of met familie; voor ieder wat wils. Breman is een bestemming die dient als een ontspannen en eigentijds home away from home met een levendige touch.
De keuken kiest bewust voor lokale partners en er is veel zorg besteed aan het vinden van de meest gerespecteerde leveranciers in de regio. Zuurdesembrood van Fort Negen, lokale kazen van Fromagerie Kef en NY style bagels van Karen bij Netherland’s Bagels.
Benieuwd? Reserveer via deze link een tafel bij Breman Brasserie.