NEW NEW NEW: Ode aan de Amstel

Hotspot

Locatie, locatie, locatie… Het is natuurlijk niet zo simpel dat alléén een goede locatie genoeg is, maar het helpt natuurlijk wel mee. Het gloednieuwe Ode aan de Amstel (in het oude Riva) heeft een wel heel prachtige locatie: een waanzinnig plekje aan het water met terras aan de Amstel. Maar zoals we zeiden; alleen een locatie is niet genoeg. Gelukkig zit het met het eten en de service ook wel goed. En die wijnen…

Ode aan de Amstel

Een Ode aan de Amstel

Op loopafstand van het altijd drukke Amstelstation, met een zonnig terras aan de Amsterdamse Amstel vindt je Ode aan de Amstel. Ze beloven lekker eten, mooie dranken, bevlogen horecapersoneel en bovenal gezelligheid, en dit is precies hoe wij het hebben ervaren. Oh, en een waanzinnig uitzicht op de Amstel dus. Ode aan de Amstel beschikt over twee verdiepingen die verbonden worden door een eyecatcher van een trap. Beneden het restaurantgedeelte met schuifpuien die opengaan voor een ultiem zomergevoel bij mooi weer. Verder een privézaal voor zo’n 12 tot 14 personen, om te vergaderen of te dineren. De bovenverdieping is zo ingericht dat deze ideaal is om te huren voor vergaderingen, privediners of andere partijen.

Benieuwd hoe de kok je gerechten bereidt? Reserveer dan een tafel aan de eetbar! Over die gerechten gesproken…

Ode aan de Amstel

Op het menu

Op de zaterdagavond dat wij aanschoven bij Ode aan de Amstel was het er al gezellig druk, met die beloofde gezelligheid leek het dus wel goed te komen. We begonnen de avond met een gerecht van rauwe makreel met een crème van mierikswortel voor dat beetje kick. Erbij dille-olie, gepofte rode biet en forel eitjes. De meer dan goede bediening schonk hier een Pinot Grigio bij die een beetje hout had gehad en dus bleef staan naast de mierikswortel.

Daarna gebakken kabeljauw met een dragonsaus en kimchi (verrassend) met als wijn een Arneis, een vrij onbekende Italiaanse druifsoort, met wat hinten van peer. Ook de entrecote met rode wijnsaus met dashi beviel goed, ook door de stevige Malbec.

Als dessert een Tarte Tartin van pruim met gembersiroop en kervel. De dessertwijn hoefde niet van ver te komen, want deze kwam uit ons eigen Overijssel. De chef dronk deze tijdens een vakantie en wist gelijk dat de sommelier dit wel kon waarderen.

Ode aan de Amstel

Bij Ode aan de Amstel serveren ze in een ongedwongen sfeer, met een prachtig uitzicht een fijne mix van klassiek met een Aziatische twist. Wij hebben er van genoten, dus hup naar de Amstel nu het mooie weer opkomst is.