NELA: live fire cooking en de meest kwalitatieve ingrediënten!

Hotspot

Het is een geweldige realisatie: elk deel van Amsterdam wordt leuker en leuker. De Zuidas had natuurlijk altijd al een soort van eigen charme, maar als local had je er toch niet veel te zoeken. Op 25 augustus opent er een restaurant wiens naam ‘puur’ betekent. Een plek gericht op het verbinden van mensen, culturen en tradities. Nela is echt toevoeging voor de Zuidas en daarmee voor heel Amsterdam, verwachten wij. Genoeg redenen om dit aan te nemen namelijk…

Nela

Grote namen

Achter de nieuwe gastvrijheidsformule gaan de international gerenommeerde chefs Hari Shetty en Ori Geller schuil. Hari is praktisch geboren in de keuken van het vegetarische eethuis van zijn vader in Mumbai. Hier raakt hij spelenderwijs geïnspireerd door alle smaken en geuren die India rijk is. In 1999 vertrekt Hari naar Londen waar hij ervaring opdoet in een aantal toprestaurants.

Er volgen tien succesvolle jaren bij Nobu. Hari wordt geroemd om zijn talent, met een ongekende focus op de hoogste kwaliteit, en om zijn veelomvattende management skills. In deze Nobu-periode kookt hij ook voor menig internationaal celeb, zoals Kylie Minogue, Armani en Bono. Hari’s naam en faam bereikt ook Amsterdam. Hij wordt gevraagd als Executive Chef van de Entourage Group. Na tien jaar Nobu is Hari toe aan een nieuwe uitdaging en accepteert het aanbod. Hari opent in Amsterdam het ene succesvolle restaurant na het andere, waaronder Izakaya en The Duchess. 

Ori werkt als Graphic Designer in Tel Aviv en oogst veel succes in deze business. Echter, zijn culinaire roeping wordt na verloop van tijd groter en groter totdat hij er niet meer omheen kan. Ori vertrekt naar New York voor zijn culinaire training. Hij doet hier ervaring op bij verschillende prestigieuze restaurants. Ori begint te excelleren in de high end mediterrane keuken. Na zeven jaar keert hij terug naar Tel Aviv om hier Head Chef te worden van het gerenommeerde restaurant Yafo-Tel Aviv. Ori’s talent valt ook internationaal op. Hij wordt gevraagd voor de Entourage Group in Amsterdam. In deze tijd ontwikkelt Ori The Duchess dat niet veel later een Michelinster kreeg en Mr. Porter waar hij ook werkt als Head Chef. 

Nela

Nela

Pure gastronomie

De menukaart is een afspiegeling van eerlijke, seizoensgebonden ingrediënten die tot leven komen via het vuur en moderne kooktechnieken. Hari en Ori: “We hebben specifiek gekozen voor live fire cooking omdat bij dit vakmanschap de integriteit van de ingrediënten wordt gewaarborgd.” De hoge temperaturen schroeien ingrediënten snel dicht waardoor er weinig vocht verloren gaat, met als resultaat: het behoud van structuur, smaak en presentatie. Dankzij de jarenlange ervaring van de chefs zijn de gerechten niet alleen zinnenprikkelend en smaakvol, maar ook modern en verrassend. 

Met het shared dining-principe is het streven dat iedereen zich welkom voelt bij Nela.

Hari en Ori: “De gerechten die het meest zullen worden besteld gaan het hart van de menukaart vormen. De uitgebreide menukaart biedt voor iedereen wat wils en zorgt ervoor dat geen enkel bezoek hetzelfde hoeft te zijn.” Daarnaast zullen de twee chefs natuurlijk ook blijven verrassen met nieuwe gerechten. Wijnliefhebbers kunnen rustig bladeren door de uitgebreide wijnkaart met unieke wijnen uit alle windstreken.

Nela

Nela

Nela

Nela: puur design

Restaurant Nela is een oase van licht met natuurlijke kleuren en materialen als wol, hout, metaal en steen. Studio Framework heeft getekend voor het design en lokaal talent heeft zorggedragen voor de aankleding in de vorm van objecten en kunst die variëren van handgemaakt keramiek tot en met een indrukwekkend wandtapijt van wol.

Door al deze unieke elementen is iedere plek een beleving. Zo is bij de entree het eerste dat opvalt de open keuken met het vuur dat brandt vanuit de houtgrill en oven. Liefhebbers van dit culinaire spektakel kunnen plaats nemen aan de Chef’s Counter, voor de wijnconnaisseurs is het aan te raden om plaats te nemen bij de op maat gemaakte indrukwekkende wijnklimaatkast en bij lekker weer is het zalig zitten op het terras met een uniek uitzicht boven de boomtoppen. Kortom, je kan hier vijf keer per week komen eten en iedere keer een andere ervaring hebben.

Hari en Ori: “Onze fascinatie voor eerlijke producten, kwalitatief uitmuntend design en vakmanschap reikt verder dan de keuken. Het is de basis van al onze keuzes, zo ook op het gebied van design en creatieve partnerships.” 

Nela

Nela

www.nelarestaurant.com

Beethovenstraat 515, 1083 HK, Amsterdam, +31 20 723 19 67.
Nela is zeven dagen per week geopend van 12:00 tot 01:00 en in het weekend tot 2:00