Miami Burger: vegan fastfood zo goed dat je niet anders meer wil

Hotspot

Wat nou als wij zeggen dat op de vraag “hoe ga ik gezonder en duurzamer eten” het antwoord is: burger met friet!? Als het aan Miami Burger ligt is dit exact het juiste antwoord. De wereldverbeterende snackers ontwikkelden namelijk een burger met minder toevoegingen, minder verzadigde vetten, minder zout en minder negatieve impact op het klimaat….oja en hij is dus vegan.

Miami Burger

Miami Burger

Op 2 mei opende Miami Burger in Amsterdam z’n eerste burgerbar met de ambitie om snel uit te breiden in Europa. Het doel: vegan fastfood zo goed maken dat je niet anders meer wil. In 2018 begon de zoektocht van Brit Tom Bursnall, dan al drie jaar lang vegan, naar een beter alternatief voor de zwaar bewerkte plantaardige vleesvervangers. De vleesvrije burgers, worstjes en bacon die hij in de schappen vindt, zitten rammend vol verzadigde vetten als palm- en kokosolie. En de soja voor dit vlees zonder vlees wordt in een aantal gevallen aan de andere kant van de wereld verbouwd en vanuit daar ingevlogen. Met de klimaatimpact van dien. Plantaardig eten mag dan an sich een betere keus zijn, Bursnall besluit: dit moet van beter naar best. Al moet hij het zelf doen.

Vanuit een proefkeuken in London experimenteert Bursnall met verschillende recepten. Tot ‘ie het heeft: een plantaardige burger met minder meuk compleet gemaakt van Europese soja. Maar vooral een burger, die naast al het technische gedoe, aan ‘t allerbelangrijkste punt voldoet: hij is écht gruwelijk lekker. In 6 maanden tijd ontwikkelt de idealistische snacker naast zijn Classic Miami Burger® ook een Louisiana Chick’n® burger en plantbased bacon, de Smoked Streaky Mini Rashers®, die op dit moment bij meer dan 3000 restaurants in het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Dubai geserveerd worden.

Miami Burger

Het Nederlandse HQ van de fastfoodrevolutie

Het hoofdkwartier van deze (minder) vette revolutie komt in Amsterdam.  Tijdens de lockdown runde Baptist Miami Burger al een tijd onder de radar als bezorgrestaurant in de hoofdstad. Het typische Amsterdamse pand aan de Leidsekruisstraat 10h is de eerste fysieke plek waar iedereen binnen kan vallen om 100% beter te snacken. Een burgerbar in het hete kleurenpalet van Miami.

Miami Burger