Lowlander Botanical Bar & Restaurant – groen genieten

Hotspot

Van pop-up naar restaurant, het blijkt vaak een gouden formule. Lowlander Beer deed de afgelopen jaren meerdere pop-ups waar zij lieten zien hoe bieren en gerechten elkaar versterken. Nu is het tijd voor een vaste plek. De Nederlandse botanische brouwers vonden een vaste plek in Amsterdam Noord, waar zij van het welbekende Stork een plant-forward restaurant maken.

Lowlander Beer

Lowlander Botanical Bar & Restaurant

Op de vroegere locatie van Stork, schuin tegenover Amsterdam Centraal aan het IJ, begint Lowlander aan een nieuw avontuur; een botanisch restaurant waar bieren en gerechten gecombineerd worden om elkaar alleen nog maar beter te laten smaken. In de open groene ruimte serveert Lowlander Botanical Bar & Restaurant gerechten waarin groentes, fruit, kruiden en specerijen centraal staan. Bijna het hele team van Stork, inclusief chef Raymond van Welzenis, bleef en sloot zich aan bij de missie van Lowlander om een plant-forward en grotendeels plantaardig menu te creëren.

In slecht een paar weken groeide de groene wereld van Lowlander’s Botanical Bar & Restaurant op in de 1000m2 grote industriële ruimte aan het IJ. Overal in het restaurant woekeren planten en botanicals tussen rustieke tafels en gezellige zitjes met vintage fauteuils.

Lowlander

Groene vingers

De chefs met groene vingers laten proeven hoe geniaal groentes kunnen smaken door ze in herkenbare gerechten de hoofdrol te geven. Uit de keuken van het restaurant komt o.a. een Biet Wellington, jackfruitrendang, de kebab van aubergine en een Club Sandwich met oesterzwammen. Waar gegeten wordt, wordt gedronken. Naast de bekende bieren van Lowlander lessen ook andere botanische dranken de dorst: Lowlander’s nieuwe natuurlijke soda’s, verse theeën, sappen, botanische cocktails en beertails, cocktails op basis van bier.

Lowlander

Als de zon schijnt gaan de grote glazen pui van het restaurant open om binnen in buiten te laten veranderen. Al vangt de borrelaar en eter toch echt de meeste zon op het terras aan het water, waar ook aangemeerd kan worden met een boot.

Lowlander Botanical Bar & Restaurant is vanaf nu op woensdag t/m zondag geopend voor lunch, borrel, diner en events. Reserveren kan via de website.