Brouwerij ‘De Eeuwige Jeugd’ opent ‘Levenslang Amsterdam’ in de voormalige Bijlmerbajes

Hotspot

Volgende week is het zover, op vrijdag 18 november opent brouwclub Levenslang Amsterdam voor het eerst haar deuren in het voormalige ketelhuis van de welbekende Bijlmerbajes. Het wordt een mengformule van een brouwerij, nachtclub en restaurant. Brouwerij de Eeuwige Jeugd, dat al mede-uitbater van Café de Jeugd is opent hiermee de tweede locatie.

Levenslang

Levenslang Amsterdam

De locatie bevindt zich in het voormalige ketelhuis, waarmee er bewust een belangrijk deel van de Bajes wordt behouden. Levenslang betekent in dit geval minimaal vijf jaar, want voor zolang is de vergunning afgegeven. Middenin een stadsdeel waar veel nieuwe woningen komen, is Levenslang de eerste brouwerij en horecagelegenheid.

De keuken zal als een soort mini foodhall fungeren met diverse soorten street food concepten op de kaart. De invulling van deze concepten zal gedaan worden door de gerenommeerde pop-up uitbater Justin Brown, bekend van o.a. Bao Buns Amsterdam en The Chippy.

Levenslang

De mogelijkheden zijn eindeloos bij Levenslang

Thomas Oostdijk, ook eigenaar en mede-initiatiefnemer: “De beschikbare vierkante meters geven ons veel mogelijkheden om de brouwerij verder te professionaliseren. Deze ruimte geeft ons de kans om beide passies in één ruimte samen te brengen. We zijn dan ook heel enthousiast om hier de komende 5 jaar iets moois neer te zetten. “

Levenslang Amsterdam zal de komende maanden elke donderdag, vrijdag en zaterdag om 17.00 uur haar deuren openen. Hierbij wordt op zaterdagnacht vaak samengewerkt met organiserende partners. Vanaf het voorjaar is het de bedoeling dat er een lunchkaart is en de overige dagen van de week ook een invulling krijgen.