Foodini Food Fest #2 – Introducing: restaurant Felix

Hotspot

Foodini Food Fest #2 – De Derde Gang: restaurant Felix

Op zondag 01 maart organiseren wij met Foodini de tweede editie van het Foodini Food Fest. Een zondagmiddag bij restaurant C waar 4 bevriende restaurants samen met C.Amsterdam een geweldig 5 gangen menu koken. 5 restaurants, 5 gangen voor 5 tientjes. De komende dagen gaan wij de restaurants voorstellen, en wel nu gang 3: Restaurant Felix.

restaurant Felix

Felix Meritis

Als Amsterdammer ken je het imposante gebouw aan de Keizersgracht, maar mocht je er nooit binnen zijn geweest kan het zo zijn dat je denkt dat ook hier één of ander advocatenkantoor of hotel huist. Het Felix Meritis is echt veel meer. Geopend in 1788 door een genootschap van 40 wetenschappers, kunstenaars, ondernemers en denkers. Het huis voor de nieuwsgierige geest was een broeinest van creativiteit, ideeënvorming en kruisbestuivingen. Allemaal zaken die onze interesse hebben, maar de culinaire tak heeft toch wel onze grootste interesse uiteraard.

restaurant Felix

Restaurant Felix

Nog pas net open en in alle eerlijkheid; wij zijn nog niet langs geweest. Maar het beloofd veel goeds wat er op de website valt te lezen: “Restaurant Felix is niet bang om te experimenteren. Nieuwsgierige culinaire geesten worden beloond met de New Dutch Cuisine van morgen. Vertrouwde en klassieke Nederlandse producten worden door de chefs in een nieuw jasje gestoken.”

Wij gaan snel langs om de eigenaren te interviewen en meer te weten over het concept en achterliggende gedachtes. Maar één heel leuk nieuwtje kunnen wij wel al presenteren.

restaurant Felix

restaurant Felix x Foodini Food Fest #2

Tot ons groot plezier zullen de mensen van restaurant Felix tijdens het Foodini Food Fest de derde gang voor rekening nemen. Pas geopend en nu al koken buiten hun eigen muren. Bij zijn? Er zijn nog een paar tickets voor deze heerlijke zondagmiddag beschikbaar.