Foodini Food Fest #2 – Introducing: Op Oost (Texel)

Hotspot

Foodini Food Fest #2 – De vierde gang: Op Oost

Op zondag 01 maart organiseren wij met Foodini de tweede editie van het Foodini Food Fest. Een zondagmiddag bij restaurant C waar 4 bevriende restaurants samen met C.Amsterdam een geweldig 5 gangen menu koken. 5 restaurants, 5 gangen voor 5 tientjes. De komende dagen gaan wij de restaurants voorstellen, en wel nu gang 4: Op Oost.

Op Oost

Op Oost – gloednieuwe gastrofarm op Texel

Wij maakte kennis met de lieve mensen van Op Oost toen zij nog in spanning zaten of zij een The Fork Award hadden gewonnen met hun restaurant het Kook Atelier. Die avond werden zij 5e, een uiteraard prachtige prestatie. Nu is het Kook Atelier gesloten en wordt er druk gewerkt aan een nieuwe parel van Texel: Op Oost.

Op Oost

Eten Op Oost

In een oude stolpboerderij met wierschuur, waar vroeger het wier en de oesters gesorteerd werden voor de export, wordt hard gewerkt aan een bijzondere plek om te eten, slapen en bovenal; te genieten. Het Wad biedt een overvloed aan zilte zaligheden, van oesters tot alikruiken en zeewier. Straks, op een steenworp afstand van de Oude Oesterhaven, een plek waar je het eiland in al haar puurheid kan proeven. Bij Op Oost gebruiken ze alleen ingrediënten waar zij echt achter staan en de gerechten zijn geïnspireerd op de seizoen en wat het eiland te bieden heeft. Het vlees, de vis, schelp & schaaldieren die zij serveren zijn duurzaam, verantwoord en van dichtbij. Zo vindt je ze regelmatig op het Texelse Wad voor zilte wildpluk en biedt ook hun eigen moestuin een perfecte basis voor de lekkerste ingrediënten.

Op Oost
Een gerecht van het Kook Atelier

Slapen op Oost en meer

In de authentieke Texelse stolpboerderij en wierschuur bevinden zich straks 11 suites. Allen met een andere indeling, karakter en uitzicht. Nog even wachten en wij kunnen allemaal s’ Ochtends wakker worden met het bijzondere ochtendlicht wat weerkaatst op het Wad. Over het Wad gesproken, bij Op Oost nemen ze je graag mee op avontuur. Van een zilte wildpluk tot oesters rapen en van culinaire events tot een wijnproeverij. 

Wij gaan na opening een nachtje op bezoek en zullen dan uiteraard uitgebreid verslag doen. Maar eerder proeven kan gelukkig ook al….

Op Oost x Foodini Food Fest #2

Het gloednieuwe restaurant geeft alvast een voorproefje tijdens het Foodini Food Fest #2 waar zij de 4e gang voor hun rekening nemen. Bij zijn? Er zijn nog maar een paar ticket beschikbaar.