Hotspot: Yuan’s Hot Pot

Hotspot

Kaasfondue en chocoladefondue kennen we allemaal… Alleen in China doen ze dit op een hele andere manier. Namelijk met hete soep en bamboestokjes! Wanneer je deze andere manier van fonduen wilt ervaren, is een reisje naar China niet perse nodig. Franchise keten Yuan’s Hot Pot, met meer dan 400 vestigingen in China, heeft in juni 2018 als eerste in Europa zijn deuren geopend. En wel in de gezellig drukke Rijnstraat in Amsterdam. Wij namen een kijkje in dit bijzonder Chinees restaurant Amsterdam.

Chinees restaurant Amsterdam
Credit: Ashkan Mortezapour Photography

Yuan’s Hot Pot – Chinees restaurant Amsterdam

Wanneer wij naar binnen lopen, komt de heerlijke geur van verse bouillon ons tegemoet. Aan tafel krijgen we een schort voor en een zak om onze spullen in te doen. In het midden van onze tafel, zit een warmhoudplaat. Deze is bedoeld voor de grote pan met bouillon die later zal komen en welke bereid wordt volgens een generaties oud en geheim familierecept. We krijgen sesamolie met kruiden ernaast om te dippen. Heerlijk futuristisch verschijnt de menukaart op een Ipad. De bediening krijgt de bestelling dan gelijk door, zodat je niet hoeft te wachten om fysiek bij iemand te bestellen. Hoe handig is dat!

Chinees restaurant Amsterdam
Credits: Ashkan Mortezapour Photography

Chinees fonduen

Als eerste kies je de basis voor je bouillon, wij kozen als basis de half-om-half  bouillon. Vervolgens kies je wat je aan je bamboe stokje hierin wilt garen. Zin in iets typisch Chinees? Dan kies je bijvoorbeeld kwarteleitjes en rundertong.  Blijf je liever bij je vertrouwde vis of kip, dan kan dit natuurlijk ook. Ben je meer een ‘Veggie’ liefhebber, dan kun je kiezen uit bijvoorbeeld iets exotisch, zoals lotuswortel of  kelp knot. De zoete aardappel vind je ook bereid op verschillende manieren terug in het menu.

Hoe heerlijk is het gevoel van je dampende Hot Pot en hierin zelf  je gerecht kunnen koken! Geniet naast het gerecht aan je bamboe stokje bijvoorbeeld ook van de dumplings die in je Hot Pot vanzelf boven komen drijven, wanneer deze gaar  zijn. Of het even dippen van je beeflapjes en spinaziebladeren. Bestel ook lekker voor naast je Hot Pot de gefrituurde garnalen en voor de zoete trek ‘red bean sesame balls’ en de pompoenpannenkoekjes. Wanneer je klaar bent met de Hot Pot kun je als dessert ook nog afsluiten met ijs en koffie specialiteiten.

Chinees restaurant Amsterdam
Credits: Ashkan Mortezapour Photography

Zin gekregen in dit shared dining/fondue principe?! Wil je verzekerd zijn van een plekje, reserveer dan even van te voren. Yuans Hot Pot is erg populair geworden en ook onze Chinese expats komen er graag! Hierdoor weet je dus wel dat het goed zit!