Hotspot: Winehouse SOMM

Hotspot

Eerlijk, wanneer ben jij nou voor het laatst naar de Baarsjes gefietst omdat je daar zo geweldig kon eten? Geloof ons, dat moet je willen. Want wij hebben een pareltje “ontdekt” op een plekje die je misschien niet zou verwachten. Redelijk verscholen, vlak achter het Mercatorplein en de Kinkerstraat. Winehouse SOMM is typisch zo’n restaurantje dat het omfietsen waard is. Nog beter nieuws: ze hebben een heel fijn terras.

winehouse SOMM

Winehouse SOMM

Bij Winehouse SOMM geloven ze dat goede wijn hand in hand gaat met lekker eten. Zover nog niks nieuws toch? Maar chef (en eigenaar) Sacha werkte eerst maître sommelier bij Michelinsterrenrestaurant Belgua**, was restaurantmanager bij Gordon Ramsay en bouwde mee aan de opmars van Bord’Eau** als Maître sommelier. De liefde voor wijn is dus groot, dusdanig groot dat ze bij Winehouse SOMM de boel om draaien: bij SOMM speelt de wijn namelijk de hoofdrol! Ze gaan samen met jou op zoek naar de lekkerste wijnen, helemaal naar jouw smaak. Hierbij serveren zij optioneel een 4/5 of 6 gangen menu. Wijn dus in de hoofdrol!

winehouse somm

Maar we raden je echt aan ook te eten hoor

Wij aten het lente/aspergemenu. Gemarineerde yellowfin tonijn met groene asperges en een kraakheldere Grüner Veltliner. ‘Casoulet’ van coquille met tuinbonen, witte asperges en 25 jaar oude Aceto Balsamico. Als hoofd de iets traditionelere lamshaas met witte asperges en puree van erwten en munt, geserveerd met een Chianti Classico. De kazen komen van Kef en het dessert van Tiramisu is naar oma’s recept van de sous-chef. In de knusse setting, waar het met de minuut gezellig wordt smaakte alles precies zoals je hoopt. De bediening en aandacht van het keukenteam maken de avond compleet. Winehouse SOMM is een buurtrestaurant op heerlijk niveau. Altijd welkom, altijd goed.