Hotspot: Kitchen & Bar Vondelpark 3

Hotspot

Met de zomer in het vooruitzicht en het zonnetje wat weer krachtig schijnt (zo nu en dan), zijn we allemaal op zoek naar een fijn terrasje. Vondelpark 3 kan misschien wel zijn wat je zoekt. “Hidden in plain sight “ kun je bijna zeggen, namelijk gevestigd in het souterrain van VondelCS. Dit prachtig, historisch in renaissancistische stijl gebouwde pand, gelegen aan de rand van het bekendste groen van Amsterdam! Je hoeft er nog niet eens het park voor te betreden. Waarschijnlijk  fiets je hier als Amsterdammer vaak langs of herken je de locatie van het TV programma “WNL op zondag”.

Vondelpark 3

Het brede terras met de imposante aantrede trekt gelijk je aandacht. Wat dit terras onderscheid van andere terrassen in Amsterdam?! Je kunt hier een plekje in de zon reserveren. Of juist in de schaduw natuurlijk. De laatste zonnestralen na een lange werkdag nog even meepakken of juist in de drukte van het weekend, dit scheelt je weer de nodige zoektijd met alle overvolle terrassen. Door de schoonheid en aantrede lijkt het misschien alsof je hier niet snel even naar binnen kunt glippen voor een kop koffie, maar niets is minder waar. Of je nu na een wandeling een glas verse jus met snack komt nuttigen of een zakelijke bespreking hebt. Voor dit alles en ontbijt, lunch en diner kun je bij Vondelpark3 dagelijks terecht.

Wij schoven aan voor een diner. Helaas was het weer niet gunstig voor op het terras, dus namen we plaats in de prachtige serre. Deze kan trouwens met een schuifdeur afgesloten worden van het restaurant. Handig, voor wanneer je bijvoorbeeld voor een event of groepsdiner een privéruimte wilt reserveren. Wanneer je het restaurant betreedt is het de gezellige sfeer wat opvalt. Het houten interieur met pastel, warme chocoladekleuren en kopertinten en de op verschillende manieren gecreëerde zithoekjes met cognac kleurige Chesterfield banken geven een huiselijk, warm en relaxed gevoel. Vondelpark 3 wordt dus niet voor niets de huiskamer van het park genoemd.

Vondelpark 3

Eiwitrijk genieten

Met het vernieuwde menu van Vondelpark 3 wat geïnspireerd is op “Keto Lifestyle” (laag in koolhydraten en hoog in eiwitten en vetten) weet je dat Vondelpark 3 ‘bewust kiezen en daarvan genieten’ erg belangrijk vindt.  De balans tussen gezond en guilty pleasures geeft voor ieder wat wils. Op aanraden kozen we als voorgerecht de ‘cauliflower power’ en daarna de ‘daring duck’. Wanneer shared dining jouw ding is kun je ook, door de grote van de gerechtjes, meerdere gerechtjes tegelijk bestellen en bijvoorbeeld afsluiten met een toetje in plaats van een voor, hoofd en nagerecht.

EYE Vondelpark

Over het dessert  gesproken. Misschien ben je wel eens in het filmmuseum EYE geweest, maar wist je dat dit voorheen onder de naam EYE Vondelpark in het vondelpaviljoen gevestigd zat? EYE vondelpark heeft plaats gemaakt voor Vondelpark 3, maar het toetje Shocking choco, doet deze voormalige naam zeker eer aan. De absolute eyecatcher! Wanneer voor je neus de warme saus van karamel en zeezout, over de chocoladebol wordt geschonken, komt er langzaam panna cotta, ijs-cake met tapioca parels tevoorschijn. Een genot voor het oog maar ook zeker een heerlijke smaak sensatie!

Vondelpark 3