Hotspot: Umaimon

Hotspot

Bij Umaimon slurp je heerlijke ramen noodles naar binnen in een fijne, authentiek ingerichte omgeving. In Duitsland is het Japanse soul food restaurant al een hit. Zo zijn ze daar gevestigd in Dusseldorf, Berlijn, Munchen en Frankfurt. En nu vind je Umaimon gelukkig ook aan het Leidseplein in Amsterdam! Sssssslurp.

Umainon

Bij Umainon worden de sapporo noodles uit Japan geïmporteerd. Vervolgens worden deze in een klimaatkast van 18 graden gerijpt. Dit duurt drie dagen. De volgende stap in het proces is dat ze goed worden gemasseerd zodat de noodles elastisch blijven. De noodles worden 24 uur in geconcentreerde kippenbouillon gereserveerd. Gloeiendheet en heerlijk dampend.

Umainon

Umaimon

Op het menu staat van elke kom ramen noodles een afbeelding weergeven. Er is keuze uit 16 verschillende soorten chicken ramen noodles, plus twee soorten veggie ramen noodles. We bestellen de Ebi Furai Kara age ramen noodles. Waarbij gefrituurde kip balletjes en garnaal geserveerd worden. Wanneer je een grote, dampende kom noodles voor je geserveerd krijgt kan je niet anders dan enorm enthousiast worden, en dat is dus ook precies wat wij worden. Dat enthousiasme neemt na je eerste hap zeker niet af, alleen maar toe eigenlijk! De soep is rijk van smaak en kan niet anders dan als umami omschreven worden, precies zoals een kom ramen noodles hoort te smaken. Opvallend was ook dat de noodles elastisch zijn en tegelijkertijd hun bite hebben behouden.

Umainon

Maar wat drinken we dan bij zo’n kom stomende noodles? Lekker bij dit vettige umami gerecht is een Japanse thee of het Japanse Kirin bier. Ook kun je er kleine voorgerechtjes of hapjes bij bestellen. Zoals gyoza’s, gefrituurde kipstukjes, edamame boontjes, ebi furay (gefrituurde garnaal), wakamee salade en ga zo maar door! Dus ben je nog zoekende naar een goede ramen-tent? Aan het Leidseplein op de Korte Leidsedwarsstraat zal je die zeker tegenkomen.