Hotspot: The Lebanese Sajeria Hotspot: The Lebanese Sajeria

Hotspot: The Lebanese Sajeria

Hotspot

In de 9-straatjes in Amsterdam staat een klein zaakje waar mensen voor in de rij staan. De Libanese wraps zijn populair en geliefd in Amsterdam! Met reden? Wij zochten het uit.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MZ (@mmzzzzed) op

Al voordat we aankwamen zagen we de rij met mensen die buiten aan het wachtten waren. Aan de balie gaf je je bestelling door en naam zodat ze je konden oproepen. Na een 20 minuten tot half uur te hebben gewacht op mijn manoushe met labneh wist ik na de eerste hap dat ook dit keer het wachten het helemaal waard was.

Libanees Street Food

De manoushe is een soort wrap met daarin allerlei kruiden, vlees of kaas. Het is echt Libanees street food en wordt in Libanon vaak onderweg gegeten. In onze manoushe zit gekruid, gemalen gehakt, ‘labneh’ een soort Libanese yoghurt dip, munt en tomaat. De frisse labneh gaat heel goed samen met de intense smaak van het gekruide gehakt. Soms proef je een stukje munt waardoor het geheel wat lichter smaakt. Alle smaken combineren erg goed met elkaar en het liefst verslindt je dit Libanese street food gelijk. Dit is zeker een aanrader voor als je een goed vullende lunch on the go wil eten. Neem wel genoeg servetjes mee!