Hotspot: The Dutch Weedburger

Hotspot

Een pareltje voor de vegans in Amsterdam: The Dutch Weedburger Joint. Hier kan je 100% veganistisch, koosjer, halal en organic eten.

Dutchweed burger

‘’Eat weed live long’’ staat er in neonletters op de wand naast de open keuken. Dit is de boodschap die de Weedburger joint naar buiten wil uitdragen. Zij geloven sterk in het idee dat plantaardig voedsel de sleutel tot verandering is. En ik weet zeker dat de mensen die hun tanden in dit plantaardige eten zetten graag vaker voor dit alternatief zullen kiezen.

Er heerst vaak nog steeds een negatief beeld over veganistisch eten, dat het vlak of naar niets smaakt. Maar wij vinden de zeewier burger en alle andere gerechten die je hier kan eten zeker goed gelukt. De burger bestaat uit ‘’sojasnippers en krachtige winterwier Royal Kombu’ en wordt geserveerd op ‘’een echte groene Weed bun’’. De burger heeft een malse consistentie en het broodje is krokant. Het is geen bom van smaken maar is juist fijn genuanceerd en fris door de Original Weed Sauce die erop zit. De patatjes, als je die nog op krijgt aangezien de burger zeker vult, zijn lekker knapperig. Naast de bekende zeewier burger serveren ze ook The Dutch Weed Dog, Seawharma, Sea nuggets en The Dutch Weed Bagel die speciaal voor Bagels & Beans ontworpen is. Naast al het lekkere comfort-food dat hier te eten is kan je ook een rijke brownie krijgen of aan de milkshakes gaan. De Dutch Weedburger Joint is niet alleen voor vegans maar voor iedereen die open staat voor lekkere en gezondere alternatieven!

Dutch weedburger