Hotspot: Scheepskameel

Hotspot

Restaurant de Scheepskameel ligt op een locatie die je wel echt moet kennen, anders zou je er nooit komen. Het ligt namelijk op het Marrineterein dichtbij het Scheepvaartmuseum. Ik wilde niet te vol zitten voordat ik hier uit eten zou gaan, maar misschien had ik dit íets te serieus aangepakt. Geïrriteerd en wat zwak op mijn benen stapte ik dit restaurant binnen. Toen ik een stukje brood samen met de heerlijke roomboter proefde wist ik meteen dat dit het wachten helemaal waard was. Het restaurant heeft een vrij ontspannen sfeer en vanwege de ruimte van het gebouw een setting die lichtelijk aan een kantine doet denken. Maar de gastvrije obers met nette witte overhemden, zwarte stropdassen en schorten, en de open keuken waarin serieuze koks met zeer beheerste motoriek heerlijk eten bereiden, maakt dit wel een zeer chique kantine.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Scheepskameel is op zoek naar versterking in de keuken. Mail je motivatie naar info@scheepskameel.nl tav Tijs Jeurissen

Een bericht gedeeld door De Scheepskameel (@scheepskameel) op

 

Ontzettend fijn eten

De wijnkaart bestaat uitsluitend uit Duitse wijnen en verschillen erg van elkaar in prijzen. We beginnen met een gerecht bestaand uit een zeer fijne rauwe kabeljauw, parella, sinaasappel, crème fraiche en een paar drupjes goede olijfolie. Elke hap klopt, elk element op het bord gaat goed samen. De kabeljauw is dun gesneden en smelt haast op de tong. Een fris en licht voorgerecht, de perfecte manier om aan je tweede gang te beginnen.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Scheepskameel 🐫👌

Een bericht gedeeld door Oscar Verpoort (@oscarverpoort) op

Hierna volgt de varkensbuik met octopus en kweepeer. Dit is niet een gerecht dat ik zelf zou kiezen, maar op aanraden van de eigenaar hebben we deze toch wel besteld en ik ben heel blij dat we dat hebben gedaan. Het zachte van het blokje varkensbuik met de hardere textuur van de gebakken octopus en het zoete van de kweepeer en de jus gaat enorm goed samen.

Maar dan, een gerecht bestaand uit knolselderij, Parmezaanroom, een eidooier en witte truffel. Hier ga je spontaan van lachen en benentrappelen. Een warme omhelzing van wederom weer diverse smaken die perfect bij elkaar passen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Runderbavette. #scheepskameel #amsterdam #foodstagram

Een bericht gedeeld door De Scheepskameel (@scheepskameel) op

Omdat ik zelf niet zo van het zoet ben gaan we voor een selectie kazen die op volgorde van mild naar meest intense smaak gaan, met een goed glas rode wijn. Normaal hou ik niet van blauwe kaas maar hier proef ik het toch en tot mijn verbazing vind ik het een keer niet vies. Een slok van de volle rode wijn en ik ben weer helemaal tevreden. Als je het mij vraagt, de perfecte manier om deze avond af te sluiten.