Hotspot: Salmuera

Hotspot

Nieuw kunnen we Salmuera (of Sal) niet noemen, ze gaan namelijk bijna het 5-jarig jubileum vieren. Vernieuwend kunnen wij hen gelukkig na 5 jaar nog wel noemen. Vanaf het moment dat de deuren op de Rozengracht open gingen, tot nu; het moment waarop zij een nieuwe head of bar presenteren en daarmee een geheel vernieuwde kaart.

Salmuera

Salmuera

Salmuera is vernoemd naar het authentieke zoute water waar de Argentijnen hun vlees mee bestrijken. Met zo’n naam en vernoeming is het dus niet verrassend dat vlees de hoofdrol speelt bij Sal. De verschillende cuts worden met zo’n enthousiasme gepresenteerd dat je ze eigenlijk allemaal wil proberen. Naast vlees zijn ceviche en Mezcal de andere grote hoofdrolspelers. Van Mezcal is het natuurlijk een mooi bruggetje naar de nieuwe hoofdrolspeler: Martin Eisma (@stirredovershaken) en ‘zijn’ nieuwe cocktailkaart. 

Sal’s House of Classics

Een overzichtelijke kaart met zoveel mogelijk creativiteit en unieke processen en smaken. Dat was het idee van Martin. Daarnaast gasten niet verwarren met een overvloed aan info maar zes cocktails beschreven in drie woorden en drie key-smaken. Wel zijn de cocktails nog te customizen indien dat gewenst is.

Om die rijke smaken te krijgen worden er veel keuken-technieken gebruikt; denk aan het infusen van de spirits door ze te vaccumeren en sous vide te koken. Zo kan het dus dat er een heldere grapefruitsap ontstaat, met de zuurtegraad van limoen.

Salmuera

Een paar waarden worden centraal gesteld, die centraal staan voor Salmuera; speelsheid, respect voor ingrediënten, heritage en sustainability. Wij hebben een avond mogen genieten van het vlees van de asadores, de ceviches, al die heerlijke cocktails en uiteraard een Mezcal of twee. Na vijf jaar nog steeds een hele fijne plek en altijd een bezoekje waard.