Hotspot: Roses by Sal

Hotspot

We zien het soms in films en documentaires en lezen er soms over in boeken: de glorieuze oude dagen in Latijns-Amerika. Toen Cuba nog echt Cuba was en Coca-Cola dus verboden. In onze fantasie was er in die tijd op elk tijdstip van de dag een feestje op elke straathoek. Prachtige vrouwen die salsa dansen met mannen die zo soepel in de heupen zijn, dat wij er alleen maar van kunnen dromen. Maar wat nou als ik je vertel dat midden in Amsterdam een restaurant zit met exact dat gevoel, die vibe en zelfs die mooie dansende mensen…

Roses by Sal

Roses by Sal

Waar eerst Rose’s Cantina zat hebben de broers Thomas en Vincent, die wij al kennen van Salmuera, de tent omgetoverd tot Roses by Sal. Een stukje Latijns-Amerika in Amsterdam, met de furore van de ouderwetse dagen uit zuid en midden Amerika. Dit komt terug in de inrichting, het eten, de geweldige cocktails en de vibe van het personeel. Oh en dat er één keer per week een salsa avond is helpt ook wel mee met de sfeer, maar daarover later meer.

Inrichting

Roses by Sal laat je terug in de tijd stappen. Zodra je binnenkomt door de grote deuren en de donkere ruimte instapt heb je niet meer het idee dat je in Amsterdam bent. De stenenvloer, hoge plafond, grote bar en de vele kaarsjes zorgen voor een warme sfeer maar het zijn de details die het speciaal maken. Neon kunstwerken en letterborden, Mariabeelden en nog veel meer. Voor het diner begint kijk je al je ogen uit.

Roses by Sal

Het eten

Zuid-Amerikaanse sferen ook op de kaart. Wij krijgen een proeverij waar eigenlijk alles wat je hoopt wel langs komt. Ceviche, empanadas, taco’s en geweldig gegrild vlees die geen saus nodig heeft. De eerste keer dat wij bij Roses by Sal aten kozen wij voor de Lechon, een speenvarken dat 8 uur geroosterd wordt en daarna met Salmuera (gezouten water met kruiden) wordt afgemaakt. Een specialiteit van de broers hun opa en dus altijd een aanrader.

Roses by Sal

Cocktails

Naar Roses by Sal ga je simpelweg niet alleen voor het eten. Je kan misschien vooraf die intentie hebben, maar het lukt je gewoon niet. De imposante bar, gevuld met Pisco’s en nog veel meer lekkers en de mensen erachter met hun skills (we willen niemand van het team te kort doen, maar Max je hebt top voor ons gezorgd) zorgen ervoor dat je gewoon “een paar drankjes doet”. Roses by Sal is een Pisco bar en ik verwacht dat niet iedereen ooit iets met Pisco heeft gedronken. Eerste tip is dan dus ook maar sowieso iets lekkers bij Max te bestellen met Pisco. Tweede tip is om iets bij Max te bestellen wat hij zelf gecreëerd heeft. Is altijd iets anders, maar ook altijd interessant (zei er iemand een cocktail met inktvisinkt?).

Roses by Sal

Salsa avonden

Elke donderdag is er live muziek en een gratis salsa les. Verder danst iedereen de night away en of je nu alleen maar kijkt terwijl je eet (guilty) of lekker de dansvloer opgaat, voor de sfeer is dit sowieso top.

Roses by Sal