Hotspot: Rasoi – het echte India in Amsterdam-Zuid

Hotspot

India in de altijd gezellige Maasstraat. Dat klinkt wat ongeloofwaardig, maar bij Rasoi (dat net haar deuren heeft geopend) schuif je in Amsterdam-Zuid toch echt aan voor een onvervalste Indiase maaltijd zoals-ie bedoeld is. Bij Rasoi laten ze de gehele Indiase eetcultuur de revue passeren in plaats van enkel te focussen op het noorder of zuiden. Het menu bestaat voor de ene helft uit échte klassiekers en voor de andere helft uit signature dishes.

Rasoi

Rasoi – de reis

Gerechten veranderen vaak door tijd en afstand, zo ook de Indiase. Veel gerechten die wij als klassiek Indiaas kennen zijn eigenlijk buiten India ontstaan. En dat, vonden Rajiv Mehra en zijn compagnon Ashish Sharma, toch een beetje pijn doen. Oplossing? Rasoi, een restaurant waar je een echte deep dive doet in het echte India.

Chefskoks Ajit Athale en Rohit Singh verdienden beiden hun strepen in de Indiase keuken; ze waren beiden werkzaam bij luxehotelketen Oberoi Hotels en vlogen de hele wereld over via Australië, de Verenigde Staten en Dubai zijn ze nu in Nederland neergestreken.

Rasoi

Klassiekers en signatures

De Indiase keuken heeft geen bestaansrecht zonder tandoor en dus is de Aziatische kleioven – gevuld met houtskool – ook in de Maasstraat prominent aanwezig. Het menu bestaat voor de ene helft uit echte, maar dan ook échte klassiekers en voor de andere helft uit signatuurgerechten zoals de Kerala viscurry, Aloo Gobhi Paneer, een paneer met aardappelpuree en bloemkooltandoori en Laal Maas, wat bestaat uit langzaam gegaarde lam naar recept uit Rajasthan. De loungeruimte beschikt over een eigen menu met diverse bites, die ook gerust als voorgerechtjes kunnen worden besteld

India by Night

Rasoi bestaat uit twee ruimtes: de loungeruimte en het restaurantgedeelte. De loungeruimte weerspiegelt het hedendaagse India met een vleugje vorstelijkheid, als we het hebben over de uitstraling komt India by night toch wel redelijk dicht in de buurt. De wanden zijn voorzien een diepblauwe of gouden tint en het koningsblauwe velvet waarmee de bankjes bekleed zijn, zorgt voor zowel een behaaglijk als royaal gevoel. Het warmgekleurde interieur en de kleurige glas-in-lood-deuren bieden een mooi contrast. De hoofdrol is weggelegd voor de oplichtende goudkleurige centrale bar met marmeren look.

Rasoi