Hotspot: PEQU

Hotspot

Collega-vriend Steven (van de Cityguys) zei het mooi; sinds de corona-crisis kunnen wij Amsterdammers de Jordaan weer opnieuw ontdekken. Minder hordes toeristen en dus weer even een oh zo prachtig stukje Amsterdam voor “onszelf”. Midden in die Jordaan, aan de geweldige Noordermarkt, ligt restaurant en bar PEQU. Een interessante naam, een interessant concept en hele fijne mensen in de keuken en bediening.

PEQU

PEQU – Mind your P’s and Q’s

PEQU verwijst naar de Engelse uitdrukking ‘to mind your P’s & Q’s’ wat zoveel betekent als ‘zet altijd je beste beentje voor’. Dit is dan ook de filosofie van PEQU, een bijzondere plek waar je in een ongedwongen sfeer kunt genieten van een stukje Frankrijk onder de Hollandse zon. Op de kaart een leuke mix tussen Franse klassiekers en moderne gerechten welke geserveerd worden in de sfeervolle zaak of op een van de mooiste terrassen van onze stad.

PEQU

PEQU – voor elk moment van de dag

Altijd de beste versie van jezelf; in de kwaliteit van het eten, de geserveerde wijnen en dranken en uiteraard met de vriendelijke bediening die op elk moment van de dag een goed humeur hebben. PEQU is een restaurant en bar waar je elk moment van de dag namelijk terecht kunt. De menukaarten zijn verdeeld in een dag-, altijd- en avondkaart. Doordat de altijd kaart meer biedt dan een standaard ontbijt of lunchkaart is PEQU een plek waar je altijd kunt genieten van waar je op dat moment zin in hebt; koffie en gebak in de ochtend of toch al oesters en bubbels?

PEQU

In de avond biedt PEQU de mogelijkheid om lekker samen te dineren. Ieder een gerecht of juist delen met één van de tafelvullende gerechten. Daarnaast is de bar een van de favoriete plekken van PEQU waar je altijd welkom bent voor fijne happen en goede glazen wijn.

Na een korte periode met een aangepaste kaart is het vanaf nu weer mogelijk om van het complete menu te genieten. Dus zin in cote de boeuf of een hele zeetong voor twee? Op naar PEQU!