Hotspot: Le Garage

Hotspot

De naam vermoedt het al; Le Garage zit in een omgebouwde garage, al is daar tegenwoordig weinig van te zien. Het rode pluche straalt je tegemoet en zo ook de mensen aan de deur en achter de bar. Vroeger werd je warm begroet door Joop Braakhekke en precies die warmte moet je nog steeds blijven voelen bij Le Garage.

Le Garage
© Jaap Beyleveld

Le Garage

Voor ons is Le Garage een golden oldie. Le Garage opende haar deuren in 1990 en is daarmee één jaartje jonger dan ikzelf. De allereerste Valentijnsdag met een vriendinnetje werd er gevierd, en het restaurant had nooit introductie nodig. Kwam natuurlijk zeker ook door Joop Braakhekke als frontman, maar sinds eind 2016 moet het restaurant het doen zonder de flamboyante eigenaar. Met Arthur van de Ven aan het roer heeft het restaurant nog steeds dezelfde drive en een even sterk team.

De keuken wordt geleidt door een jong team en voor staat de vaste waarde Erwin Walthaus. Waar de zaak nog steeds het gevoel heeft van vroegere tijden, kookt de keuken verfrissend en verrast ons met klassiekers met een twist. Gelukkig staat de absolute klassieker nog op de kaart, namelijk de pizza tonijn die trots is gestolen/geinspireerd op restaurant the Mercer.   Waar gaat Le Garage je dan mee verrassen? Bijvoorbeeld met de sukade rendang. Een niet traditioneel gerecht voor een restaurant als deze, maar goed eigen gemaakt.

Le Garage

Voor wie en voor wanneer dan?

In het geweld van hippe zaken die dagelijks openen in Amsterdam, zou je kunnen besluiten niet naar Le Garage te gaan. Je zou het ook wel kunnen doen. Je even onderdompelen in andere tijden, zitten op het rode pluche uitkijkend op het overweldigend grote bloemstuk en je lekker laten verrassen door de Franse keuken met een twist en de wijnen van Erwin. Wij deden het, en hebben er geen spijt van. Gewoon gaan dus.

Le Garage
© Jaap Beyleveld