Hotspot: Kevin Bacon (Hotel Not Hotel)

Hotspot

Thais eten is top! Zo simpel is dat natuurlijk. En ja, af en toe in een authentieke Thaise zaak zitten is ook top. Lekker kitsch, flink over de top met hier en daar wat goud en uiteraard een foto van de koning. Maar net zo vaak hebben wij behoefte aan een lekker hip zaakje, met een wat meer hedendaagse inrichting. Kevin Bacon in het bijzondere Hotel Not Hotel biedt Thais eten in precies zo’n (artistieke) omgeving.

Kevin Bacon

Hotel Not Hotel

Hotel Not Hotel is een plek in Amsterdam-West waar een kamer niet zomaar een kamer is, maar eerder een kunstwerk met een eigen maker, verhaal en identiteit. Veel zijn ontworpen door Collaboration-O, een groep van jonge ontwerpers van de Design Academy in Eindhoven. Hier wordt je wakker ín een kunstwerk, loop je de lobby in om een expo aan te treffenn.Het gehele hotel is ingericht als één grote huiskamer met als onmisbaar onderdeel dus Kevin Bacon, de bar en het restaurant.

 

Kevin Bacon

Kevin Bacon – de no-nonsense acteur/bar

Van ochtend tot de avond, iedereen moet zich thuis voelen bij Kevin Bacon. Dat is het streven van de eigenaren achter deze bar en restaurant. Op de kaart een uitgebreid aanbod aan cocktails én dus Thaise gerechten. Wij proefden alle snacks (dat kan jij ook, gewoon de snack platter bestellen) en twee top stir-fry gerechten. Daarbij een hip Amsterdams speciaal biertje (waar we dol op zijn). Er staan ongeveer een tiental curry’s en stir fry’s op de kaart welke je naar keuze kan opleuken met zaken als kip, tofu, garnalen of zoals wij deden met eend (top tip!).

Fun fact: bij Kevin Bacon doen ze geen Thaise dessert in de standaard zin van het woord, maar ze hebben er wel een leuke draai aangegeven. Zo dronken wij de Mango Sticky Rice cocktail. Dit bekendste toetje uit Thailand niet als dessert, maar als cocktail. Super leuk en lekker.

Kevin Bacon

Conclusie? Gaan!

Kevin Bacon.